Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool nedsablet Roma i Champions League

Fra direktørboksen så Roma-legenden marerittet:
- Det svartnet for oss

Francesco Totti (41) måtte se sine tidligere lagkamerater lide seg gjennom den første Champions League-semifinalen mot Liverpool. - Det svartnet for oss, sier Roma-kaptein Daniele De Rossi.


SE ALLE MÅLENE: Det ble totalt sju mål i det første oppgjøret mellom Roma og Liverpool. Video: Viaplay
  • Liverpool - Roma 5-2

(Dagbladet): I går senket Liverpools toppscorer Mohamed Salah gamleklubben Roma i en praktfull forestilling av Jürgen Klopps løpsvillige elever. Roma åpnet gårsdagens CL-semifinale best, men så handlet alt om Liverpool.

De scoret fem mål før Roma greide å komme seg inn igjen i kampen og reddet et utgangspunkt som gir dem håp før returoppgjøret i Roma 2. mai.

På tribunen satt Roma-legenden Francesco Totti. Han la opp etter fjorårssesongen, men er ansatt som fotballdirektør i den italienske klubben.

Totti fikk mye TV-tid under gårsdagens kamp, og det var tydelig å se hvor vondt det var for 41-åringen å se at laget i hans hjerte ble utspilt, utløpt og rett og slett maltraktert i en drøy time.

Han satt nærmest perpleks på direktørtribunen.

Selv sier Totti:

- Atmosfæren, følelsene og lidenskapen til fansen, det er bare veldig imponerende.

Det var rett og slett et mareritt for Roma-legenden. Han har riktignok vært med på større tap selv. Blant annet da Manchester United slo Roma 7-1 i Champions League tilbake i 2007.

SMERTE: Dette bildet er tatt rett etter at Liverpool la på til 5-0. Foto: Viasat
SMERTE: Dette bildet er tatt rett etter at Liverpool la på til 5-0. Foto: Viasat Vis mer

- Jeg lover blod

Det så ut som CL-eventyret til Roma var over, men en heftig sluttspurt gjør at kampen i høyeste grad lever til returoppgjøret i den italienske hovedstaten neste onsdag.

Friskt i minnet er selvfølgelig Romas nedsabling av mektige Barcelona i kvartfinalen.

Roma-spiller Alessandro Florenzi lover at de skal kjempe som gladiatorene gjorde i samme by under Romerrikets glansdager:

- Jeg kan love fansen at vi kommer til å spytte blod for drakta. Det kommer til å bli en helt annen kamp. Vi mistet oss selv etter den første halvtimen og var så godt som døde, men de greide ikke å drepe oss, sier han til Fotball Italia.

- Det svartnet for oss, men vi vet at det ikke er umulig. Vi har et vanskelig utgangspunkt å jobbe med fram mot neste uke, sier Roma-kaptein Daniele De Rossi til ForzaRoma.

Roma-direktør Ramón Rodríguez Verdejo, bedre kjent som Monchi, var også langt nede etter gårsdagens CL-semifinale:

- Vi var ute med 10 minutter igjen, men nå har vi en mulighet. Det er vanskelig å forklare hva som egentlig skjedde. Alt gikk galt. Vi må forsøke å gjøre som vi gjorde mot Barcelona.

- Det er umulig å gjøre det bra hvis man ikke vinner dueller eller greier å føre ballen fem meter framover. Vi vet at det ikke blir lett, men i fotball kan alt skje, sier Roma-trener Eusebio Di Francesco til Sky Italia.

Stor overgang

Den samme følelsen sitter nok Roma-legenden Francesco Totti også med. Et langt fotballiv har lært ham at det aldri er over.

Totti la fotballskoene på hylla i mai 2017 etter 25 år i klubben. Han forteller at overgangen til et «vanlig liv» har vært vanskelig.

- I starten snakket jeg til meg selv, som noe en gal mann ville gjort. «Jeg er ute med skade, jeg har karantene, jeg er snart tilbake». Men nå har jeg blitt vant til det, sa han til italienske Corriere della Sera i fjor høst. .

- Før spiste jeg frokost og dro på trening. Jeg var som en maskin. Nå er jeg nødt til å planlegge dagene mine. Det har ikke vært lett.

KAMPENS STORE SPILLER: Mohamed Salah var iskald alene med Roma-keeper Alisson. Foto: NTB Scanpix
KAMPENS STORE SPILLER: Mohamed Salah var iskald alene med Roma-keeper Alisson. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Salah-hyllest

Den store spilleren i går var Mohamed Salah. Salah står nå med 43 mål på 47 kamper denne sesongen. Liverpool-legenden Ian Rush har klubbrekorden med 46 fulltreffere. Den står for fall, skriver NTB.

- Hva skal man si? Han er fantastisk, det kan alle se. Jeg er veldig glad på hans vegne, sa lagkamerat Virgil van Dijk til Viaplay om lagkameraten.

Jürgen Klopp vet også at kampen på langt nær er over, men han er trygg på at Liverpool kommer til å få flere muligheter til å avgjøre returoppgjøret:

- Jeg kan også reglene. Vinner de med tre mål, er de videre. Men for å klare det, må de satse veldig offensivt. Da må de også håndtere våre kontringer, så jeg tror vi får våre sjanser, sa Klopp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media