Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fra en annen klode

Disse fire super-G-gutta fra Østerrike får norske landslagsalpinister til å gjemme seg under ullteppene i varmebua. I går vant de firedobbelt i Schladming og føler seg som verdens herskere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg var den beste jordiske kjøreren i dag. Hermann er fra en annen planet, sa Andreas Schifferer, nestbeste østerriker i går. På nytt vant alpint-kometen Hermann Maier minst tjue skilengder foran nestemann.

Totaldominans

Og enda en gang ble 25-åringen overstrømmet med de kraftigste superlativene. Østerrikes alpinsjef Hans Pum kaller ham «Den utenomjordiske».

Men akkurat som i bakken: Også etter rennet har Maier desidert best kontakt med underlaget.

- Jeg kjører bare ned bakken, sier han.

Østerrikes totaldominans for gutta har i vinter resultert i 13 av 18 seirer i v-cupen. Seks av førsteplassene står på Hermann Maiers skryteliste, blant annet alle de tre super-G-rennene. Likevel presterte trener Werner Margreiter å fastslå følgende i går:

- Vi har ikke bestemt oss for hvem som skal til Nagano, men Maier har en god sjanse til å komme med på super-G-laget.

Mager trøst

Med tre strake super-G-seirer har Maier nå tangert rekorden til Kjetil Aamodt fra 1993.

I går avanserte Aamodt ti plasser fra lørdagens 36. plass til 26. plass, og kappet forspranget til Maier fra 4,12 sekunder til 3,63 sekunder.

Men det trøster absolutt ingen. Heller ikke Aamodt.

- Jeg vet ikke hva som skjer, men jeg må bare fortsette å prøve. Det er ikke stort annet å gjøre enn å stå på og håpe, sier Aamodt til NTB.

<B>STORESLEM</B>: Følelser og styrke i skjønn forening. Her er kvartetten fra Østerrike som tok rub og rake under gårsdagens super-G i Schladming. Fra venstre: Rainer Salzgeber (4. plass), Andreas Schifferer (2. plass), Hermann Maier (1. plass) og Stefan Eberharter (3. plass).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!