Karsten Warholm 400 meter hekk

Fra en annen planet

Hele sportsverdenen er forbløffet over Karsten Warholms verdensrekord. Skjønner vi også snart hvor god han er blitt?

REKORD: Warholm dunket til med 46,70 og smadret verdensrekorden. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KARSTEN WARHOLM brukte 46.70 på å senke en av friidrettens eldste verdensrekorder. Det skjedde på Bislett i en sesongåpning; altså årets første konkurranse for ham på favorittdistansen 400 meter hekk.

I fem år har Karsten bare løpt fortere og fortere etter at han avsluttet satsingen på ti-kamp. Det forteller om hva som kommer, men nå holder det i massevis med det som har skjedd.

For dette var tidenes prestasjon i norsk idrett.

AKKURAT det å sammenlikne nivået på ulike sportsprestasjoner er en ganske så følelsesstyrt greie. Det avhenger i hvert fall av hvilke idretter og typer du liker best, samt hvilken aldersgruppe du tilhører.

Karsten Warholm er for tida det største norske navnet internasjonalt sammen med Erling Braut Haaland og Viktor Hovland. Karsten er rent poengmessig ranket som verdens tredje beste friidrettsutøver; altså langt høyere enn noen annen norsk utøver i de aller største idrettene.

Rent prestisjemessig spratt han helt til topps på den rankingen i går kveld. Dette var guttas eldste løpsrekord satt for 29 år siden idet dopingen for fullt tok grep i store deler av denne sporten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer