<strong>STORT TALENT:</strong> AC Milan-spilleren Gianluigi Donnarumma. Foto: AFP PHOTO / KARIM JAAFAR/NTB Scanpix
STORT TALENT: AC Milan-spilleren Gianluigi Donnarumma. Foto: AFP PHOTO / KARIM JAAFAR/NTB Scanpix Vis mer

Italiensk fotball

Fra fansens kjæledegge til 18 år gammelt hatobjekt: - Truet på livet

Striden fortsetter mellom Gianluigi Donnarumma, AC Milans ultras og klubbens ledelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Allerede i 2015 ble 18 år gamle Gianluigi Donnarumma tatt opp på AC Milans førstelag. Siden den gang har han danket ut daværende førstekeeper Diego Lopez, fått fire landskamper og blitt utropt til den neste Gianluigi Buffon.

Så kom sommeren 2017, og kontraktsforhandlinger. I dem har unggutten fortsatt ikke signert, noe som har fått AC Milan-fansen til å handle

- For fiendtlig

Og de har ikke bare trykket opp falske pengesedler under U21-EM, ifølge agenten Mino Raiola. Han hevder at angivelige drapstrusler er årsaken til at Donnarumma ikke ønsker å hente fram pennen.

- Donnarumma og hans familie ble truet på livet. Du kan ikke beholde en spiller ved å true ham, sier Raiola om situasjonen, ifølge Football Italia.

Nettsiden siterer Raiola på at Donnarumma fortalte ham om den ubehagelige situasjonen. I denne samtalen skal målvakten ha sagt at det under omstendighetene «ikke føltes riktig» å undertegne noen ny kontrakt.

- Klimaet hadde blitt for fiendtlig. Det var ingen annen utvei, sier Raiola.

Milan-ledelsen avviser press

I samme intervju slakter den frittalende agenten måten AC Milan som klubb har taklet situasjonen. Raiola mener at klubbens ledelse ikke har gjort nok for å kontrollere sine egne tilhengere.

Det har fått klubben til å ta til motmæle.

Milans daglige leder, Marco Fassone, har tidligere benektet Raiolas påstander om at klubben har truet med å ødelegge karrieren til hans 18 år gamle klient.

- Det har ikke vært noen trusler. Vår holdning er klar. Donnarumma er ikke til salgs, og Vincenzo Montella (hovedtrener) tar en avgjørelse på ukentlig basis. Hvis du spør meg, kan han spille alle kamper, sier Fassone, ifølge NTB.

Benekter Raiolas versjon

Også Milans berømte ultras nekter å ha gjort noe galt.

I en pressemelding setter gruppas spørsmålstegn ved Raiolas versjon, og legger vekt på at Donnarumma var en elsket figur inntil kontraktsforhandlingene.

- Det er underlig at en gutt på 18 velger penger framfor å bli behandlet som en gud av sine tilhengere, bare dager etter at en tårevåt Francesco Totti sa farvel til Roma-fansen, står det i pressemeldingen.

Drømmer om Ronaldo

NTB skriver at AC Milan nå vurderer å kvitte seg med stortalentet.

Her sikler klubben på en byttehandel der superstjernen Cristiano Ronaldo kommer motsatt vei, ifølge Corriere dello Sport.

Ronaldo skal ønske seg vekk fra Spania, grunnet saken der han er mistenkt for å ha unndratt summer tilsvarende 140 millioner i skatt.

- Hvis han vil dra fra Real Madrid, og Real Madrid ønsker Donnaruma, er vi klare til å snakke med Florentino Perez (Real Madrids direktør, sier Massimiliano Mirabelli, ifølge Corriere dello Sport som blir sitert av Independent.

Flere fotballrykter: Dette kan bli Zlatans erstatter

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer