Fra fest til flydrama

Over natta ble alle tiders bursdagsfest avløst av flere tusen meters stup mot bakken for David Beckham og United-gutta. Søndag var spillere og unger hedersgjester i eventyrfesten for Brooklyn Beckham (1). I går følte fotball-fedrene seg minst like små og hjelpeløse sjøl.

United-idyllen fra søndag varte ett døgn. I går dro pappafølget til flyplassen i Manchester, og satte seg på den chartrede Monarch-maskinen, som skulle frakte Ole Gunnar Solskjær & co til Bordeaux og kveldens kamp i Champions League.

Alt gikk greit i 20 minutter.

Da stupte flyet mot bakken fra marsjhøyden rundt 10000 meter. Etter et fall ned mot 6500 meters høyde fulgte en skrikende lyd i 15 sekunder, melder Manchester Evening News.

- Så snart flyet begynte å stupe visste vi at noe var galt. Det er bare fire uker siden minnestunden om München-ulykken (6. februar 1958 mistet åtte United-spillere livet i en flyulykke på vei til München, red.anm). Du kan bare tenke deg hvilke tanker som gikk gjennom hodene til folk, sier en pressefotograf, som fulgte flyet.

Ringte Victoria

Det brøt aldri ut panikk om bord. Men alle var redde. Så opplyste kapteinen over høyttaleren at det hadde vært problemer med landingshjulene. Han måtte sette flyet i stup for å rette feilen.

- Vi var glade for det, men alle var fortsatt bekymret. Særlig da vi landet i Frankrike. Vi fryktet hjulene skulle kollapse, sier fotografen som følger United.

Så snart flyet sto på bakken, begynte United-gutta å ringe til slektninger for å roe seg ned. Det var rush på toalettet.

David Beckham ble overhørt i bekymret samtale med Victoria.

Sirkus Beckham

På søndag var det nøyaktig ett år siden champagnen flommet for Victoria Adams og hennes nyfødte gutt på privatsykehuset Portland Hospital i London. Brooklyns første fødselsdagsfest bød på mer enn boller og brus. Mamma og pappa brente av 12000 pund (158000 kroner) på gullungen.

Eventyrfesten på hotellet The Cottons i Knutsford, Cheshire minnet om et minisirkus. Rom ble ribbet og fylt av ballonger. Paret leide inn klovner, artister på stylter og tryllekunstnere. Den digre bursdagskaka var formet som Tigergutt i Ole Brumm. Entertainere i to meter høye dyredrakter tråkket rundt blant podene, som også fikk more seg i en gedigen hoppeborg.

Barnematen:

Gelé, iskrem, kylling, cheeseburgere og chips.

Champis-gjester

Gjestelista var minst like feit:

Andy Cole, Paul Scholes, Dennis Irwin, Jaap Stam og Mark Hughes kom med barn og koner. Ryan Giggs, Dwight Yorke og Phil Neville var også blant pappas fotballgjester.

Spice Girls var representert ved Emma Burton og Mel G (med datteren Phoenix Chi).

Voksenmaten:

Laks, kylling, salat og champagne til 450 kroner flaska.

- En utrolig fest. Underholdningen var virkelig utenom det vanlige, sier en kilde til The Sun.

Det samme var flyturen dagen derpå.

sindre.halkjelsvik@dagbladet.no

FLYSKREKK: Bare litt shakey etter landingen i Bordeaux i går, David Beckham.