Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fra fortvilelse til angrepslyst

Raufoss-spillerne fikk gode nyheter om Pål Strand.

GODE NYHETER: Raufoss-trener Espen Haug kunne i kveld informere spillerne om at Pål Strand er i stadig framgang. Foto: John T. Pedersen
GODE NYHETER: Raufoss-trener Espen Haug kunne i kveld informere spillerne om at Pål Strand er i stadig framgang. Foto: John T. Pedersen Vis mer

Tirsdag i forrige uke falt Raufoss-spilleren Pål Strand (36) om på trening med hjertestans. Søndag kom den gode nyheten om at den gamle Lillestrøm-helten hadde våknet etter fem dager i respirator.

Før dagens Raufoss-trening, ble spillerne informert om Strands situasjon.

- Du kan vel si at situasjonen er snudd fra fortvilelse til angrepslyst. Nå vil vi fortsette kampen for opprykk til Adeccoligaen ved å slå Grorud lørdag. Vi vil vinne for Pål, sier trener Espen Haug til Dagbladet.

Snakket mer Han forteller at framgangen har fortsatt utover mandagen.

- Han har snakket mer i dag, og han har forsøkt å sitte i sengen. Legene har også prøvd å venne ham til vanlig mat igjen, forteller Haug, som skal besøke sin gode venn på Ullevål universitetssykehus i Oslo.

- Etter det, vet jeg enda litt mer om progresjonen, sier han til Dagbladet.

Haug bekrefter at det selvfølgelig har vært ei vanskelig uke for Raufoss-spillerne.

- Har preget oss - De har reagert litt forskjellig. De som har vært mest preget, har fått være hjemme og trent litt for seg sjøl. Men det er viktig at vi er litt sammen også, og får snakket om det som har skjedd, sier Haug.

Hvordan det slår ut rent sportslig, er han spent på.

- At det har preget oss, er det ingen tvil om. Så hvordan det påvirker oss på banen, er jeg spent på. Skal vi kunne kjempe om opprykk, må vi slå Grorud til helga, fastslår han.

Det vil bli gjennomført en markering for Pål Strand i forbindelse med kampen. Om Pål Strand selv kan være til stede, vil ikke Haug spekulere i.

LSK-LEGENDE: Pål Strands situasjon er i stadig forbedring. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix
LSK-LEGENDE: Pål Strands situasjon er i stadig forbedring. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix Vis mer