Ålesund-statue endrer navn:

Fra «Fotballspilleren» til «John Arne Riise»: - Jeg har nok blitt mer voksen

Etter bråk i flere år.

BYTTER NAVN: Statuen utenfor Color Line Stadion i Ålesund bytter navn fra «Fotballspilleren» til «John Arne Riise». Foto: Tore Ulrik Bratland
BYTTER NAVN: Statuen utenfor Color Line Stadion i Ålesund bytter navn fra «Fotballspilleren» til «John Arne Riise». Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den mye omtalte statuen utenfor hjemmebanen til Aalesund Fotballklubb får endelig navnet til John Arne Riise (37) skrevet på seg.

Til Dagbladet forteller Riise selv i dag:

- Det er en tid for alt og det er mer riktig nå enn tidligere. Det må jeg innse ovenfor meg selv. Det å få en statue av seg selv mens en enda er i livet er unikt. Jeg har nok blitt litt mer voksen nå og setter nok dette høyere i dag enn hva jeg hadde gjort i 2005, sier Riise til Dagbladet.

- Dette er like stort som å få barn og å vinne Champions League. Det å kunne ta med barn og etterhvert barnebarn bort til stadion hvor mitt hjerte alltid vil høre hjemme tror jeg kommer til å være fantastisk, sier Riise.

- Hvorfor tror du dette skjer nå, etter så mange år?

- Jeg tror dette skjer nå fordi jeg har lagt opp som spiller. Det kombinert med at jeg har en fantastisk manager og blitt ambassadør for byen, sier den tdiligere fotballspilleren.

Da Color Line Stadion sto ferdig i 2005, ble det reist en statue utenfor AaFKs nye storstue. Diskusjonen om den forestilte John Arne Riise eller ikke raste på den tida, og det hele endte til slutt med at monumentet ble kalt «Fotballspilleren».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer