Fra frustrasjon til glede for Solskjær

Ole Gunnar Solskjær måtte se United spolere flere store sjanser, før en unggutt fikk hull på byllen. Enda verre er det at Victor Lindelöf gikk av banen med skade.

NY SEIER: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær med notatblokka på benken. Det ble ny seier på mannskapet hans. Foto: Roslan RAHMAN / AFP / NTB Scanpix
NY SEIER: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær med notatblokka på benken. Det ble ny seier på mannskapet hans. Foto: Roslan RAHMAN / AFP / NTB ScanpixVis mer

Manchester United - Inter 1-0 (0-0)

Manchester United er ute etter en ny midtstopper i sommer, og har blant annet blitt sterkt linket til Leicesters Harry Maguire. Nå kan det vise seg at klubben muligens får større problemer på stopperplass.

For svenske Victor Lindelöf holdt seg til baksiden av låret før han forlot banen etter en snau time mot Inter. Dersom det er en hamstringskade, kommer det veldig ubeleilig for United noen uker før seriestart.

Håpet i den røde leiren er at det bare dreier seg om en mindre skade, og at stopperen ble tatt av for å hindre at det ble verre.

Etter en frustrerende kamp der United misbrukte flere store sjanser, var det den 17 år gamle spissen Mason Greenwood som senket Inter med en vakker scoring.

Spissen hadde også en frekk avslutning i tverrligger like etterpå, og viste i løpet av halvtimen han fikk på banen nok en gang hvorfor han verdsettes så høyt. Solskjær forteller at han kommer til å få en rolle kommende sesong.

- Det har aldri vært i mine tanker å sende Mason på lån, han er en vi må beholde her og det er bra for ham, og for øyeblikket har han det bra. Han minner meg litt om Giggs' historie, du kan ikke sende ham på lån og han er klar for å være en del av troppen, sier Solskjær om sin juvel etter kampen.

Misbrukte sjanser

Manchester United og Ole Gunnar Solskjær kom fra to seire i Australia, og jaktet sin tredje strake i Singapore mot Inter og lagets ferske manager Antonio Conte.

Laget Ole Gunnar Solskjær stilte med i dag er nok ikke langt unna den elleveren nordmannen mener er hans beste per dags dato. David de Gea var blant annet tilbake mellom stengene for første gang under oppkjøringen, hvor Romelu Lukaku nok en gang var fraværende i kjølvannet av ryktene om en overgang til nettopp Inter.

IKKE I KAMPTROPPEN: Romelu Lukaku (i midten) satt likevel på benken. Foto: Roslan RAHMAN / AFP /NTB Scanpix
IKKE I KAMPTROPPEN: Romelu Lukaku (i midten) satt likevel på benken. Foto: Roslan RAHMAN / AFP /NTB Scanpix Vis mer

Og det var United som skapte de første gode sjansene i første omgang. Luke Shaw hadde et langskudd som strøk stolpen, mens Marcus Rashford akkurat kom litt for raskt inn i boksen på et innlegg fra Jesse Lingard, noe som gjorde at angriperen fikk ballen bak seg på åpent mål.

Nyervervelsen Daniel James sleit til tider i duellspillet i varmen, og kunne også gitt United ledelsen før hvilen, men ballen skled av foten hans da han avsluttet fra en god posisjon slik at kula gikk utenfor målet til keeper Samir Handanovic.

Det var tydelig at Manchester United hadde mest støtte fra de frammøtte i Singapore, som lagde høye lyder hver gang de røde angrep. Aaron Wan-Bissaka fikk mye jubel, og backen leverte nok en solid forestilling med flere solide taklinger.

- Jeg syns han har vært vår beste spiller denne omgangen, mente United-legende Bryan Robson da han snakket med MUTV i pausen.

Redning på strek

Før kampen uttalte Conte at han disponerte et lag uten spisser, og kampen i dag viste hvorfor Inter er ute etter Lukaku. For det italienske storlaget sleit med å skape noe med Samuele Longo og 17 år gamle Sebastiano Esposito på topp.

I stedet var det United som kunne og burde tatt ledelsen ta Anthony Martial dro av en mann og spilte ballen inn i boksen. Paul Pogba lot ballen gå, før Lingard fikk avslutte, men ballen ble reddet på streken.

Like etterpå reiste Solskjær seg fra benken da United-spillerne ikke var våkne nok foran målet til Inter da Wan-Bissaka slo et innlegg fra høyre. Det var tydelig at nordmannen ikke var fornøyd.

Og nå kom sjansene på løpende bånd. Nemanja Matic raget høyest på en corner, og stanget ballen i stolpen bak Handanovic.

På motsatt side fikk også Inter en ball reddet på streken, i en kamp som bølget skikkelig fram og tilbake.

Avgjørelsen

Etter en times spill byttet United hele ti spillere, inkludert keeper. Da kom også endelig scoringen.

Ashey Young ble buet på av sine egne i Singapore, men det var backen som først avsluttet på keeper, som måtte gi retur i forkant av scoringen. På returen dukket unggutten Mason Greenwood opp, som dro av en mann på lekkert vis og sendte ballen i mål.

17-åringen har tidvis imponert under oppkjøringen for United, og Solskjær har lovprist unggutten. Scoringen i dag var nok til å bli matchvinner.