Fra galt til verre for Petter

Men han beholder 7. plassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det gikk fra galt til verre for Petter Solberg i Rally New Zealand natt til lørdag, norsk tid. Men han holder 7. plassen i sammendraget.

Solberg lå nummer sju etter de fem første fartsprøvene fredag, og samme plassering holdt han i natt etter 11 kjørte fartsprøver.

I sammendraget er han 3.25,9 minutter bak ledende Sebastien Loeb, som har overtatt føringen i løpet. Loeb overtok ledelsen under lørdagens siste fartsprøve.

Finnen Marcus Grönholm er på 2. plass sammenlagt, fattige 1,7 sekunder bak franskmannen.

- Mangler grep

Solberg kjørte lørdag inn til 5.-, 7.-, 7.-, 4.-, 6.- og 7.-plass på fartsprøvene som ble kjørt.

- Ikke bra. Vi har våre problemer. Bilen vil ikke gå rett ut av svingene, den mangler grep. Mekanikerne vil se på det, og mer kan jeg ikke gjøre, sa en skuffet Solberg til Subarus hjemmeside.

Henning Solberg er på 10. plass sammenlagt, 8.45,2 minutter bak Loeb.

Eldstebror Solberg og kartleser Cato Menkerud måtte av veien på den åttende fartsprøven.

- Vi kjørte av veien, men fikk ikke noen skader på bilen bortsett fra på støtfangeren foran og en beskyttelsesplast som sitter over radiatoren. Denne løsnet og da vi fortsatte å kjøre falt den stadig ned foran radiatoren. Da bli det for liten kjøling, og vi måtte stoppe flere ganger for å fjerne deler av denne beskyttelsen og også en del jord og skitt, sa Henning Solberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer