Fra «Gamle Gress» til nytt kunstgress

- Det blir utfordring med nytt dekke, sier Godset-treneren.

 SPENT:  Strømsgodset skal debutere på sitt nye kunstgress i lørdagens kamp mot Tromsø. Ronny Deila tror det kan bli en utfordring. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SPENT: Strømsgodset skal debutere på sitt nye kunstgress i lørdagens kamp mot Tromsø. Ronny Deila tror det kan bli en utfordring. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Marienlyst stadion har fått nytt kunstgress i sommer. Strømsgodset-trener Ronny Deila gleder seg til å sende laget utpå mot Tromsø lørdag.

- Det blir en utfordring med nytt dekke. Vi gleder oss til å spille, for dette er en fantastisk bane å spille på. Det er litt uvant fra hva vi er vant til, men vi skal angripe på samme måte som før og prøve å presse Tromsø bakover. Forhåpentlig scorer vi flere mål. Jeg føler meg ganske trygg før kampen, sier Deila til NTB.

Det nye kunstgresset kom på plass for 14 dager siden. SIF har trent på det nye underlaget, men Tromsø-kampen blir den første matchen på Gamle Gress, som Godsets hjemmebane ofte kalles.

Strømsgodset står med 30 hjemmekamper i serien uten tap. Siste nederlag hjemme i Drammen kom mot Molde i juni 2011.

Serielederne tapte 0-1 borte mot Rosenborg sist helg. Det oser revansjlyst av SIF, men Deila har en utfordring med mange skader. Siste mann på skadelisten er målfarlige Thomas Sørum.

Bred tropp Fra før trøbler Gustav Mendonca Wikheim, Øyvind Storflor, Muhamed Keita, Simen Brenne, Mounir Hamoud, Enock Kwakwa, Hermann Rhodén og Lars Sætra. Likevel kunne Godset gjennomføre en god treningsøkt på «nye kunstgress» torsdag.

- Vi har ganske mange skader, men vi hadde 18 mann på trening i dag (torsdag), og det tror jeg ikke så mange andre lag hadde klart. Vi har en veldig bred tropp. Den troppen vi stiller til helgen er knallsterk og toppklasse i eliteserien. Det er en utrolig deilig følelse. Vi er privilegert. Hadde dette skjedd i 2009, hadde vi måttet stille med juniorlag, sier Deila.

Det forteller litt om utviklingen i SIF etter at Deila kom inn som hovedtrener i 2008. Laget har tatt steg fra å være et lag like over nedrykksstreken til to sesonger på rad å være med i gullkampen.

(NTB)