Fra helt til nederlag: - Kommer til å komme rykter

Lionel Messi var den store helten i det første oppgjøret. I kveld måtte han og Barcelona gi tapt mot Liverpool

TUNG DAG: Lionel Messi og Barcelona fikk det blytungt mot Barcelona i Champions League-semifinalen tirsdag kveld. Foto: REUTERS/Phil Noble
TUNG DAG: Lionel Messi og Barcelona fikk det blytungt mot Barcelona i Champions League-semifinalen tirsdag kveld. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

Liverpool - Barcelona 4-0

Lionel Messi lurte nok på hva som traff ham og Barcelona på Anfield i kveld. For etter 90 minutter med fotball er det Liverpool som skal spille Champions League-finale.

Da dommeren blåste av var TV-kameraene blant annet rettet mot argentineren, som holdt en alvorlig mine mens han forlot banen.

I det første oppgjøret stjal Messi overskriftene da argentineren ble tungen på vektskåla i en kamp som var jevnspilt på alle områder bortsett fra der det teller - i målprotokollen.

I kveld var han nokså anonym.

Og han fikk juling hver gang han var i nærheten av farlige områder, det var tydelig hvem Liverpool fryktet mest i kveld.

SEIER: Det tok helt av for norske Liverpool-fans da det ble klart at det britiske laget sikret seg finaleplass i Champions League. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Historisk svikt

Men selv ikke Messi var nok for Barcelona på Anfield i kveld, hvor katalanerne ble rystet.

«Dette var en historisk svikt, fra begynnelse til slutt», skriver spanske Marca, som mener det ikke vil bli lett å glemme for Barcelona.

SENSASJONELT COMEBACK: Liverpool scoret fire mål mot Barcelona. Se scoringene. Video: Viasat

Og det smerter nok ekstra mye for Barcelona og Messi at de nok en gang røyk ut etter å ha kastet bort en tremålsledelse fra den første kampen.

Forrige sesong var det Roma som tok seg videre, etter å ha tapt 1-4 på Camp Nou, ved å vinne 3-0 i den italienske hovedstaden.

Tidligere fotballspiller Torstein Helstad var ikke videre imponert over Messi i kveld:

- Rykter

Petter Veland, Morten Langli og Daniel Høglund så kampen direkte på Viasat, og diskuterte hva som nå skjer med Lionel Messi.

- Jeg tipper at utover nattetimene og i avisene og de neste dagene kommer det til å være rykter om absolutt alt, sier Petter Veland om Barcelona.

Eksperten på spansk fotball tror vi får lese rykter om Messi også, som at han vil gi seg i Barcelona etter dette nederlaget, og andre ting vi må ta med en klype salt.

- Det kommer til å komme ekstremt mye feil fra Catalonia de neste dagene, sier Veland.

Det er første gang siden 2013 at Champions League-finalen skal spilles uten Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo, melder statistikkbyrået Gracenote.