«Fra helt til skurk»

Dette skriver engelske aviser om Martin Ødegaard etter scoringen og det klønete straffesparket han laget mot Manchester United.

KLØNETE: Martin Ødegaard legger Fred i bakken uten å være i nærheten av ballen. Foto: Phil Noble/Reuters/NTB
KLØNETE: Martin Ødegaard legger Fred i bakken uten å være i nærheten av ballen. Foto: Phil Noble/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manchester United - Arsenal 3-2

Det starter bra for Martin Ødegaard (22) på Old Trafford torsdag kveld. Ingen spillere på gressmatta skapte mer enn nordmannen før pause (tre sjanser), ifølge statistikkbyrået Squawka.

Etter 54 minutter utliknet 22-åringen til 2-2 etter en fin avslutning, og den scoringen fikk fram både jubel og det som så ut som lettelse.

Kvarteret etterpå skulle følelsen gå over til fortvilelse, da Ødegaard på klønete vis felte Fred i boksen. Dommeren måtte ha hjelp av VAR-bussen før han blåste i fløyta, og Cristiano Ronaldo var sikker fra krittmerket da han banket inn vinnermålet.

«Hva tenker han med? Forferdelig avgjørelse. Arsenal skyter seg selv i foten», skrev Goal-journalist Charles Watts etter hendelsen.

Engelske medier har for vane å komme med en spillerbørs i kjølvannet av Premier League-kamper. Sky Sports gir Ødegaard karakteren 7 sammen med Gabriel og Aaron Ramsdale. Det er kun Gabriel Martinelli av Arsenal-spillerne som får 8.

Tabloidavisa The Sun belønner Ødegaard med karakteren 6 og tittelen: «Fra helt til skurk». Avisa skriver:

«Viste fantastiske ferdigheter da han dro seg fri fra tre United-forsvarere, før han spilte fri Gabriel Martinelli, som kastet bort muligheten. I andre omgang scoret nordmannen Arsenals andre mål på fantastisk vis med sin svakere høyrefot, etter Martinellis perfekte pasning. Men en forferdelig og klønete takling bakfra i boksen ga bort en straffe på stillingen 2-2. Ronaldo scoret på straffen.»

Daily Mail gir Ødegaard 6,5 (kun Martinelli får bedre av Arsenal-spillerne med 7), mens i BBC er Ødegaard den femte beste Arsenal-spilleren for dagen med en rating på 6,03 (Martinelli igjen best, med 6,73).

Evening Standard gir Ødegaard karakteren 6.

«Ville fått mye høyere karakter siden han scoret og var livlig, men den uforsvarlige taklingen som ga United straffespark koster ham», skriver avisa.

Football London nevner ikke straffesparket med et eneste ord. Her får Ødegaard karakteren 7.

«Kommer seg ut av trange situasjoner med letthet og bidrar alltid med jobben han gjør uten ball», skriver de.

Sett bort fra straffen var det en oppløftende kamp av Norges kaptein.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer