Fra helvete til gull for Thomas

RAMSAU (Dagbladet :på nettet): Thomas Alsgaard (27) var deppa etter gårsdagens 10-kilometer: - Det gikk til helvete. To løp er ødelagt på en halvtime, sukket Thomas. Men supersprinteren overrasket seg sjøl og alle andre: Det endte med gull. - Helt rått!, gliser Thomas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

At det var mulig for Thomas å klatre fra gårsdagens 14-plass til toppen på dagens jaktstart, trodde får. Men superkrefter og finslepen teknikk gjorde at 27-åringen sikret seg sin første individuelle medalje i et VM.

- Helt rått! Før løpet hadde jeg ingen realistiske håp om å ta medalje, sier Thomas. Noen timer seinere, kom han med følgende på den norske pressekonferansen:

- Folk har aldri sett meg så glad før, og kommer vel aldri til å se meg gladere heller, forteller den lykkelige gullvinneren. Thomas snakker om gullet

Skeptiker

Thomas Alsgaard er ikke den personen en oftest ser smile.

Det er bedre å være pessimistisk og bli gledelig overrasket enn å være optimist og bli jævla skuffa, kommer det fra dagens gullvinner.

Sliten Bjørn

Thomas syntes det gikk litt tungt ut fra start, men etterhvert fikk han opp farten. Allerede etter sju kilometer så Thomas ryggene til tetduoen Bjørn Dæhlie og finske Mika Myllylä.

- Jeg var veldig tent i dag, og det at jeg gikk forbi løper etter løper var nok en fordel for meg. Da jeg kom opp som nummer tre håpet jeg at vi kunne holde farta sammen, sier han til et fulltallig pressekorps. Men etterhvert begynte toer Bjørn Dæhlie å bli sliten, og Thomas forstod at han måtte forbi Nannestad-ekspressen for å unngå at Myllylä fikk en luke.

Men det var ikke så enkelt, for
Bjørn ville ikke flytte seg.

- Jeg er ikke sint på Bjørn for det han gjorde. Jeg hadde kanskje gjort det samme selv, smiler Thomas synlig opplagt.Dæhlie om løpet

Teknisk vidunder

Etter 10 kilometer forstod Thomas at det var mulig å ta gull. Nordmannen følte seg pigg, og visste at han slår både Dæhlie og Myllylä i de aller fleste spurtoppgjør.

- Det er et psykisk overtak å vite at du har gode spurtegenskaper, sier Thomas.

Kort tid før målstreken gikk Myllylä forbi Alsgaard, men nordmannen holdt roen.

- Jeg visste jeg kunne slå ham på de siste 100 metrene. Nå er jeg veldig glad, forteller 27-åringen.

Spurtegenskapene mener Thomas kommer av mye teknisk trening i barndommen.

- Min far lærte meg å trene teknikk i ung alder. Jeg lekte meg også mye på ski, og fikk en god skifølelse, forklarer gullvinneren.

Uheldig for Myllylä

Dagens gullvinner synes synd på sølvvinner Mika Myllylä. Finnen gikk ut som nummer en i sporet, og måtte slite med den store snømengdene som lå i sporet.

- Det var heldig for meg at det var jaktstart i dag. For å være ærlig, tror jeg ikke det jeg hadde vunnet hvis det hadde vært andre forhold. Jeg er lei meg på Mikas vegne, men avgjørelsen om å la jaktstarten gå var ikke min, sier han.

Nok er nok

På pressekonferansen kom Alsgaard med følgende uttalelse: - Nå har jeg vunnet alt som kan vinnes. Kansje jeg skal trekke meg tilbake, nå.

Men da en bekymret journalist spør om han virkelig har tenkt å legge opp og bli gårdsbruker på heltid, parerer Thomas kjapt:

- Jeg håper å kunne gå på ski i 10-15 år til, gliser han.

Hjelmeseth om jaktstarten

HELT RÅTT: - Før løpet hadde jeg ingen realistiske håp om å ta medalje, sa Thomas etter gulløpet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer