OPPRYKK: For Alexander Tettey og Norwich.  Foto: Reuters / Tony O'Brien / NTB Scanpix
OPPRYKK: For Alexander Tettey og Norwich. Foto: Reuters / Tony O'Brien / NTB ScanpixVis mer

Fra helvete til himmelen for Tettey og Norwich

Rykket opp til Premier League på bekostning av Middlesbrough.

• Middlesbrough - Norwich 0-2 (0-2)

(Dagbladet): Opprykksfinalen som ble spilt på Wembley i kveld omtales som verdens mest verdifulle fotballkamp. Belønningen for å ta seg til Premier League ligger på rundt 1,6 milliarder kroner.

Store begivenheter som Super Bowl og Champions League-finalen genererer store premiebeløp, men kan ikke måle seg med kampen om tredjeplass i engelske Championship.

Og det blir garantert jubel til langt på natt for Alexander Tettey og Norwich, etter at to tidlige scoringer la grunnlaget for en tur tilbake til det gjeveste selskapet i engelsk fotball etter at laget rykket ned i fjor.

Revansj Før kampen uttalte Tettey at det var en forferdelig følelse sist lagene møttes da Middlesbrough trakk det lengste strået i 1-0-kampen.

- Når dommeren blåste i fløyta på slutten tror jeg at jeg var i helvete, uttalte Tetty til The Guardian.

0-1: Cameron Jerome finner plass nede ved stolperota. Foto: Reuters / Tony O'Brien / NTB Scanpix
0-1: Cameron Jerome finner plass nede ved stolperota. Foto: Reuters / Tony O'Brien / NTB Scanpix Vis mer

- Det var veldig skuffende fordi vi visste at dersom vi vant kampen ville vi sannsynligvis få en av de to plassene som gir automatisk opprykk, sier Tettey.

Etter kampen i dag er nok nordmannen og resten av Norwich i himmelen. Tettey spilte en stor kamp på midtbanen til Norwich.

Og du kunne se hvor mye opprykket betyr for Tettey, som løp bort til Norwich-fansen og skapte ekstra stor stemning med hopp og sprell like etter at dommeren blåste av kampen.

- Han kan nyte øyeblikket alene der han stå foran en sving av gult og grønt og danser, uttalte Kasper Wikestad.

Pangstart Før det var gått ti minutter hadde begge lag en avslutning i tverrliggeren. Først var det Norwich-spiller Bradley Johnson som hamret ballen i aluminiumet fra langt hold. Like etterpå var det Jelle Vossen som hamret ballen i motsatt tverrligger.

Og det var starten på hva tilskuerne på tribunen hadde i vente, og for Middlesbrough-fansen skulle det utspille seg et mareritt foran øynene deres.

0-2: Nathan Redmond banker ballen i nettet. Foto: via Reuters / John Marsh / NTB Scanpix
0-2: Nathan Redmond banker ballen i nettet. Foto: via Reuters / John Marsh / NTB Scanpix Vis mer

Cameron Jerome vant ballen fra tidligere Liverpool-spiller Daniel Ayala som mente han skulle ha frispark. Spissen tok seg ned til dødlinja og sendte ballen i nettmaskene helt nede ved stolperota.

- Hvordan klarte han å få inn ballen der? kom det fra kommentator Kasper Wikestad.

Det virket som om flere Middlesbrough-spillere stoppet opp etter at Ayala gikk i bakken, men dommeren vinket spillet videre.

Bare minutter seinere skulle kanarifuglene få mer å juble over. Nathan Redmond tok ballen fint med seg før han hamret ballen i motsatt hjørne.

Vanskelig oppgave Dermed klarte Norwich det de ikke klarte tidligere i sesongen - å score mot Middlesbrough. Kveldens motstander var den eneste som hadde klart å holde nullen mot de gulgrønne over to kamper (4-0 og 1-0).

19 av de siste 25 playoff-finalene på Wembley har det laget som scoret det første målet i kampen gått videre. Det viste hvilken vanskelig oppgave Middlesbrough stod overfor etter kalddusjen.

KAN ENDELIG JUBLE: Alexander Tettey og Norwich. Foto: Joe Toth/BPI/REX Shutterstock/NTB Scanpix
KAN ENDELIG JUBLE: Alexander Tettey og Norwich. Foto: Joe Toth/BPI/REX Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Middlesbrough Aitor Karanka var assistentmanager under José Mourinho i Real Madrid, men det så ikke ut som spanjolen hadde noen ess i ermet på Wembley i kveld. For Norwich var solide bakover, og Middlesbrough var tannløse framover.

Chelsea-spiller Patrick Bamford er på utlån til Middlesbrough, og har vært en viktig brikke for Middlesbroughs suksess denne sesongen. Det var tvilsomt om spissen ville rekke finalen, men da lagoppstillingene ble offentliggjort sto navnet hans oppført på blokka - uten at det hjalp de rødkledde i kveld, som tapte for femte gang på rad på Wembley.

Norsk innslag For Norges del kan Norwich-opprykk bety at Alexander Tettey er den eneste nordmannen som spiller i Premier League neste sesong. Brede Hangelands kontrakt med Crystal Palace går snart ut, men kan forlenges. Fredrik Ulvestad rykket ned med Burnley.

Bournemouth og Watford er allerede klare for opprykk til Premier League.