SCORET TO: Pierre-Michel Lasogga scoret to mål mot Ståle Solbakkens FC Köln. Foto: EPA / RAINER JENSEN / Scanpix
SCORET TO: Pierre-Michel Lasogga scoret to mål mot Ståle Solbakkens FC Köln. Foto: EPA / RAINER JENSEN / ScanpixVis mer

Fra himmel til helvete for Solbakken

Köln ble rundspilt og ydmyket i Berlin.

BERLIN (Dagbladet): • Hertha Berlin - Köln 3-0

Før kveldens bortekamp mot Hertha Berlin ble Ståle Solbakken genierklært av et samlet fotball-Tyskland.

Det spørs om de gjør det samme i morgen.

Tre hjemmemål, alle i den første omgangen, var nemlig mer enn nok til at Köln-nedturen var et faktum. Solbakkens mannskap var rett og slett sjanseløse mot et svært effektivt og kontant hjemmelag foran knappe 60 tusen tilskuere på Olympiastadion i Berlin.

- Det var en fortjent seier til Hertha. Vi gjorde to-tre store feil. De hadde ikke så mange sjanser, men Hertha utnyttet de sjansene de fikk veldig godt. De var svært effektive, sa Solbakken etter kampen.

- Jeg vet mer om mine spillere etter denne kampen. Vi må kanskje tenke annerledes på bortebane enn det vi har gjort.

- Vi gjør ikke så fryktelig mye galt, men vi blir hardt straffet for de feilene vi gjør, sier han videre.

Skrekkelig førsteomgang Første omgangen var spesielt ille sett med bortelagets øyne. Først fikk Änis Ben-Hatira drible seg merkelig enkelt frem til hjørnet av bortelagets fem-meter. Den tyske venstrevingen fant Pierre-Michel Lasogga inne i boksen, som enkelt kunne sende Hertha Berlin i føringen etter 14 minutter.

Om Ben-Hatira fikk for mye rom på førstemålet, var ikke Köln-forsvaret mye bedre drøye ti minutter seinere. Igjen fikk Hertha-vingen spille seg upresset til dødlinja og igjen fant han Lasogga foran mål. Med hodet kunne Hertha-spissen enkelt gjøre seg til tomålsscorer for kvelden.

Köln forsøkte å jobbe seg inn i kampen igjen. Formspiller Mato Jajalo kom til flere fine innlegg fra bortelagets høyreside, men til Solbakkens ergrelse, var spissene Milivoje Novakovic og stjerna Lukas Podolski hakket for passiv i avslutningsøyeblikket.

Effektivt hjemmelag Hjemmelaget var derimot langt mer effektive. Høyreback Christoph Janker slo et langt oppspill fra egen banehalvdel som fant hjemmelagets kanskje største stjerne, brasilianske Raffael. Med en lekker volley satte midtbaneeleganten inn 3-0.

JUBEL: Lasogga feirer sitt andre mål, mens Köln-spillerne sitter resignert på banen. Foto:  REUTERS/Thomas Peter
JUBEL: Lasogga feirer sitt andre mål, mens Köln-spillerne sitter resignert på banen. Foto: REUTERS/Thomas Peter Vis mer

- Det var et lykketreff, sier Solbakken om den vakre scoringen.

For vertene var omgangen en oppvisning i effektivitet. Tre sjanser og tre mål var statistikken Hertha-trener Markus Babbel kunne ta med seg inn i garderoben for halv tid.

For Solbakken var de første førtifem minuttene et gufs fra det dårlige forsvarsspillet som preget Köln-laget innledningsvis. 

Svak andreomgang Gjestene hadde tydeligvis bestemt seg for å gå hardt ut i den andre omgangen. Men en ivrig jakt på en tidlig scoring kom aldri lenger enn et par brukbare halvsjanser.

Når scoringen uteble mistet Solbakkens utvalgte tydelig den nødvendige inspirasjonen og Hertha Berlin kunne komfortabelt sikre tre velfortjente poeng. I det dommeren blåste hadde de fleste av Köln-supporterne forlatt Olympiastadion.

- Vi sprang ikke nok bakover og vi ble for passive fremover. Vi var kanskje ikke hensynløse nok, sier Solbakken.

Hertha-trener Markus Babbel var enig i sin trenerkollegas analyse av kveldens kamp.

- Han har rett. Vi hadde ikke så mange sjanser, men når vi fikk dem var vi iskalde i avslutningene. Jeg er svært fornøyd med mannskapet mitt, sier Babbel, som før kampen hadde hisset opp Köln-fansen med å si at kveldens motstander ble lett match.

Akkurat det fikk Hertha-treneren til slutt rett i.

 FORTJENT SEIER  Raffael (til høyre) kunne sammen med sine lagkamerater juble for en nydelig 3-0 scoring på Olympiastadion i kveld. Foto: EPA/SCANPIX.
FORTJENT SEIER Raffael (til høyre) kunne sammen med sine lagkamerater juble for en nydelig 3-0 scoring på Olympiastadion i kveld. Foto: EPA/SCANPIX. Vis mer