Fra himmel til helvete

Klokka 19.52 i går kveld slo Spania bommen ned for Norge. Fram til da lå veien åpen for kvartfinaleplass.

- Vi greide det! 0- 0 mot Slovenia holder for Norge! Trodde vi. Brugge spilles det på overtid, og Jugoslavia leder 3- 2 over Spania. Stemningen er hysterisk. For aldri i verden om Spania scorer to mål nå.

Eller?

Jo visst!

Først et på straffe. Så ett til - sju minutter på overtid. Fotballpuben Bohemen Oslo sentrum sydet av folk med store forventninger.

Presis klokka 18.30 holdt taket på å ramle ned. Jugoslavia tok led-elsen mot Spania og publikum fikk forsterket håp. Ni minutter seinere utliknet Spania. Men fortsatt var Norge i kvartfinalen. 2- 1 til Jugoslavia kom seks minutter etter pause.

- Dette klarer vi, sier en stemme til høyre.

Men minuttet seinere rapporterte TV2s Thor Eggen dårlig nytt: Spania har utliknet. Klokka 19.01 ble Carew erstattet med Bakke. Stor jubel.

- Carew er ei pingle. Få'n ut. Kvarteret seinere scoret jugoslavene igjen.

- Nå må vi holde nullen, for svarte! Gjestene var helt enige om det.

Klokka 19.49 brøt jubelen løs. Norge har greid det. Trodde alle. Men det var før tilleggstida var over i Brugge.

Minuttet etter får Spania straffe og 3- 3. Pytt, pytt. De scorer ikke et til på halvannet minutt. Men det alle trodde var fem tilleggsminutter, ble plutselig til åtte. Presis klokka 19.52 - 7,02 på overtid - var det over. Spania greide det umulige. - For jævlig, mente Kai Lindseth, før han erkjente følgende:

- Med én scoring på tre kamper fortjener vi ikke å spille kvartfinale. Det er spillernes skyld. De prøvde ikke engang.

Venninna Camilla Roald tok det litt penere:

- Jeg trodde det var i orden da Norge greide uavgjort. Men etter det jugoslavene gjorde mot oss, var det greit at Spania vant, sier Camilla Roald.

Pubgjester i Himmerike...
...og i heite Helvete!