Fra hyllest til stikk. Mye har forandret seg siden Riise og Solskjær kom hjem til Norge

To av Norges beste fotballspillere gjennom tidene dro tilbake til Møre og Romsdal for å hjelpe sine tidligere arbeidsgivere. Det var lettere sagt enn gjort.

KRITISK: John Arne Riise har et godt forhold til Ole Gunnar Solskjær, men er ikke imponert over det Molde presterer for tiden. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KRITISK: John Arne Riise har et godt forhold til Ole Gunnar Solskjær, men er ikke imponert over det Molde presterer for tiden. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I slutten av mars møtte Dagbladet Ole Gunnar Solskjær og John Arne Riise i sine respektive byer i Møre og Romsdal. Duoen regnes av mange som tidenes to største norske fotballspillere og var endelig tilbake i norsk fotball.

Riise signerte for gamleklubben AaFK etter mange år i utlandet for klubber som Liverpool og Roma, mens Manchester United-legenden Solskjær, som riktignok returnerte allerede i fjor høst, var tilbake i Molde igjen etter å ha prøvd managerlykken i Cardiff og Premier League.

Tippeligaens to største profiler var gjenforent i samme fylke og skulle forsøke å hjelpe gamleklubbene sine til suksess. Det som kunne ha vært en solskinnshistorie uten like, har i stedet vært en historie preget av like mørke skyer og nedbør som det i blant er på nordvestlandet.

- Ikke til å kjenne igjen

Etter noen tunge måneder, mye motgang og nedrykksstrid bestemte Riise seg for å legge opp 13. juni.

Situasjonen er imidlertid ikke noe særlig bedre for Solskjær i AaFKs naboklubb. Molde har ikke vunnet noen av de seks siste seriekampene eller åtte siste kampene totalt. Ydmykelsen mot Kjetil Rekdals Vålerenga var et nytt bunnpunkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer