KRITISK: John Arne Riise har et godt forhold til Ole Gunnar Solskjær, men er ikke imponert over det Molde presterer for tiden. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KRITISK: John Arne Riise har et godt forhold til Ole Gunnar Solskjær, men er ikke imponert over det Molde presterer for tiden. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Fra hyllest til stikk. Mye har forandret seg siden Riise og Solskjær kom hjem til Norge

To av Norges beste fotballspillere gjennom tidene dro tilbake til Møre og Romsdal for å hjelpe sine tidligere arbeidsgivere. Det var lettere sagt enn gjort.

(Dagbladet): I slutten av mars møtte Dagbladet Ole Gunnar Solskjær og John Arne Riise i sine respektive byer i Møre og Romsdal. Duoen regnes av mange som tidenes to største norske fotballspillere og var endelig tilbake i norsk fotball.

Riise signerte for gamleklubben AaFK etter mange år i utlandet for klubber som Liverpool og Roma, mens Manchester United-legenden Solskjær, som riktignok returnerte allerede i fjor høst, var tilbake i Molde igjen etter å ha prøvd managerlykken i Cardiff og Premier League.

Tippeligaens to største profiler var gjenforent i samme fylke og skulle forsøke å hjelpe gamleklubbene sine til suksess. Det som kunne ha vært en solskinnshistorie uten like, har i stedet vært en historie preget av like mørke skyer og nedbør som det i blant er på nordvestlandet.

I TRØBBEL: Ole Gunnar Solskjær er inne i sin verste periode som Molde-trener. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I TRØBBEL: Ole Gunnar Solskjær er inne i sin verste periode som Molde-trener. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Ikke til å kjenne igjen

Etter noen tunge måneder, mye motgang og nedrykksstrid bestemte Riise seg for å legge opp 13. juni.

Situasjonen er imidlertid ikke noe særlig bedre for Solskjær i AaFKs naboklubb. Molde har ikke vunnet noen av de seks siste seriekampene eller åtte siste kampene totalt. Ydmykelsen mot Kjetil Rekdals Vålerenga var et nytt bunnpunkt.

- Molde er ikke til å kjenne igjen. Tafatte. Den såkalte Solskjær-magien er borte for lenge siden, skriver Riise på Twitter.

Riise skrøt av Solskjær

Den «såkalte Solskjær-magien» var imidlertid mer enn bare «såkalt» en periode, også i Riises øyne. Det fortalte sunnmøring i et intervju med Dagbladet i vår, som nå publiseres for første gang.

- Det hadde vært kult om jeg en dag var trener i AaFK og Ole Gunnar trener i Molde. Men han har et forsprang på meg. Som spiller var han flinkere enn meg til å notere og få med seg ting, mens jeg bare druste på, sa Riise til Dagbladet.

- Derfor ligger han langt foran meg på trenerbiten for øyeblikket. Jeg er veldig imponert over det han har fått til, men er ikke overrasket. Ole Gunnar har alltid vært fotballsmart og høster nå frukter av det forarbeidet han gjorde som spiller. Hvis jeg skal bli trener, går jeg all in med store ambisjoner. Jeg ser for meg å starte i Norge, som Ole Gunnar, og ta steget ut etter hvert, avslørte sunnmøringen.

Massiv motgang

Konfrontert med skryten fra Riise, svarte Solskjær følgende:

- Det er hyggelig å høre det. Jeg har alltid vært en fotballnerd, som tidligere så absolutt alt av fotball som kunne sees. Jeg analyserte spillet, sa Solskjær til Dagbladet.

VENNER: Ole Gunnar Solskjær og John Arne Riise har representert norsk fotball på en glimrende måte i det store utlandet, ikke minst for Manchester United og Liverpool. Årets sesong har ikke vært like moro for duoen. Foto: NTB Scanpix
VENNER: Ole Gunnar Solskjær og John Arne Riise har representert norsk fotball på en glimrende måte i det store utlandet, ikke minst for Manchester United og Liverpool. Årets sesong har ikke vært like moro for duoen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter ubetinget suksess i begynnelsen av Molde-karrieren, da nordmøringen brøt barrierer og som omskapte de evige toerne til å bli vinnere som omsider satte Rosenborg på plass, er situasjonen nå en helt annen.

Da Brann ble slått 2-0 den 21. mai, gikk Molde inn til toppkamp mot Rosenborg på Lerkendal med et håp om seier og gullstrid. Der ble det tap. Siden har det ikke blitt en eneste seier.

1-3 mot Rosenborg ble fulgt av 1-5 mot Sarpsborg 08 i en treningskamp. Dernest tapte Molde 0-1 mot Viking, 3-4 mot Sogndal, 2-2 mot Start, 0-1 mot Sarpborg 08 og spilte 1-1 i en treningskamp mot Kristiansund.

I dag tapte moldenserne 0-3 på Ullevaal og ligger på 9. plass i Tippeligaen, hele 15 poeng bak ledende Rosenborg.

- Jeg føler med guttene i dag. De legger ned utrolig mye arbeid gjennom uken, og får ikke betalt for det i dag, sier Solskjær til TV 2 etter dagens tap.