Fra internett-fenomen til Major-vinner

Se bildene som har gjort golferen til et ikon.

(Dagbladet): I natt tok Jason «Duff» Dufner sin første Major-seier i Rochester, New York, men 36-åringen er likevel mest kjent for noe helt annet enn golf.

I vår dukket det nemlig opp et bilde av Dufner hvor han skulle holde et foredrag på en barneskole. Posituren til golferen der han satt og ventet må i alle fall kunne kalles karakteristisk.

Etter at bildet slapp ut på internett, tok det ikke lang tid før flere kastet seg på den nye bildetrenden. Både golfere og andre kjente personligheter tok opp det som har blitt kalt for «dufnering».

Liker viraken Tradisjonen tro har det som er kjent som «meme's» fått en eksplosiv spredning. Blant de som har tatt del i stuntet er verdenstoer Rory McIlroy og alpinist Lindsey Vonn.

Dufner selv sa i vår at han satte pris på oppmerksomheten han fikk for bildet.

- Jeg ble berømt for noe som i utgangspunktet kan ha vært ment som en spøk. Jeg har fått mange fans på grunn av det, og folk kjenner meg igjen. Det er en god ting, sa han den gang.

Første seier Det var som nevnt Dufners første majortittel i karrieren. Han fikk også revansj etter at han rotet bort seieren i samme turnering for to år siden.

- Det har nok ikke gått opp for meg ennå. Jeg kan ikke tro at dette skjer meg, sa Dufner.

CELEBERT: Her bedriver Dufner selv "dufnering" sammen med Lindsey Vonn. Foto: Matt Vierling@Dufnering / Facebook
UNDER BORDET: Leonardo da Vinci hadde nok ikke dette i tankene da han ferdigstilte Den siste nattverd. Foto: Matt Vierling@Dufnering / Facebook
SPACET: Dufner gjør seg også godt i svart-hvitt. Foto: Matt Vierling@Dufnering / Facebook
FILMATISERT: Dufnering har også blitt bedrevet på det store lerretet. Foto: Matt Vierling@Dufnering / Facebook
OPPHAVET: Her er bildet som er opphavet til farsotten. Foto: Matt Vierling @ Dufnering
#2 Verdenstoer i golf, Rory McIlroy har også kommet med sitt bidrag. Foto: Matt Vierling@Dufnering / Facebook
COOL: Også medlemmer av dyreriket har omfavnet fenomenet. Foto: Matt Vierling@Dufnering / Facebook
ORIGINALEN: Dette er bildet som er grunnen til at Dufner har blitt en stor hit på nettet. Foto: Matt Vierling @ Dufnering
ORIGINALEN: Dette er bildet som er grunnen til at Dufner har blitt en stor hit på nettet. Foto: Matt Vierling @ Dufnering Vis mer