Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fra Kjell Magne til Ole Gunnar

DAGEN ETTER (Dagbladet): De magiske tre minuttene sitter som klistret i minnehjerneboka. For alltid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drømmen om å være 26 år og hete Ole Gunnar Solskjær er patetisk når du har rundet 40 og er småfeit, men sånn er det når du er en senpubertal journalist som tar en ringerunde til landets Kjell Magne & co. for å få dem til å sende en hyllest til señor Ole fra Barcelona.

For er det ikke sånn at både konge, fedreland, statsminister, kulturminister og Gro sender gratulasjonstelegrammer til norske helter ute, hjemme og på banen? Fikk Ole Gunnar et slik? Niks, det var det ingen som hadde tenkt på ettersom han ikke spilte med det norske flagget på drakta. En skam, den styrtrike guttungen spilte jo med et norsk hjerte. 2- 1 til drømmene.

Derfor var dette et viktig oppdrag som måtte utføres i går. Klokka 11.45

Seierskonjakkene fra kafé sein natt hadde akkurat sluppet taket. Videoen fra den utrolige scoringen til Ole Gunnar Solskjær, c/o Manchester United, Norge, Clausenengen, Molde og Kristiansund kommer til å bli pensum i grunnskolen. For mine barn, for Faderen, Sunny og den hellige ånd.

Mer enn Kina

Champions League-finalen onsdag kveld ble sett av rundt 700 millioner mennesker i 200 land verden over. Og det vil si at i det 92. minutt var det en befolkningsmasse i overkant av Kinas som fikk en liten rar norsk krølltopp av en helt inn i stua, inn i hytta, inn i heimen, inn i kengurupungen, inn i jordgammen, inn i bushen, inn på kjøkkenet.

Akkurat der og da ble livet til Solskjær snudd trill rundt og en gang til snudd opp ned. Der og da ble han den mest kjente nordmann på denne siden av år 0- 0 (f.Kr).

Og da snakker vi ikke om at det er fortjent eller ikke, eller satt inn i et viktighetsperspektiv med aktører som Nansen, kong Olav, Bjørn Dæhlie, Gro Harlem Brundtland eller Thor Heyerdahl . Neida, vi snakker om amerikansk uttaking - dvs. Ole Gunnar ble den mest kjent nordmann fordi han var på rett plass til rett overtid.

Russer-Kjell

- Er det hos Statsministerens kontor, er det mulig å få lagt inn en forespørsel til statsminister Kjell Magne Bondevik om han har sendt et telegram til Ole Gunnar?

- Et øyeblikk, statsministeren er i Russland. Dere har folk der også, svarte en korrekt og hyggelig statssekretær Gunnar Husan.

- Jo, det har vi, og takk.

Via vår utsendte Dagblad-journalist - i Kjell Magnes følge - fikk vi nesten tak i Bondevik som har et tett og viktig program. Da vi ringte var Bondevik langt unna. I Arkhangelsk, men via sikre uoffisielle kilder så han kampen på en lokal baranordning onsdag kveld.

Han var altså klar over at den tidligere Molde-spilleren Ole Gunnar hadde sørget for tårer og stjernejubel, men hadde han sendt et telegram?

Nei, men nå hadde han sjansen. Og den tok Kjell Magne på hel russisk volley. I løpet av få timer tikket det inn en faks fra landets ypperste fotballpolitiker for øyeblikket.

Skaugum i brann

Hos vår senterpartiske kulturminister var også tonen fin, men først måtte vi skoleres.

- Kulturministeren sender ikke ut gratulasjonstelegram til annet enn norske utøvere som gjør det bra innen EM, VM og OL, og i meget spesielle tilfeller innenfor verdenscupen, men vi har jo fått med oss det som skjedde da. Det var et stort øyeblikk, sier informasjonssjef Berit Griebenow ved Kulturdepartementet som også forteller at Lahnstein er meget opptatt.

Vi presset verken Griebenow eller Lahnstein (bayerske navn?), men med litt humanitet ordnet det seg. Lahnstein kom på banen, operaen til Kristiansund!

Kongen fikk vi dessverre ikke tak i. Og vi ville ikke utsette ham og hans frue for et høyt press fordi Skaugum var i brann på selveste Champions League-natta.

I privatjet

Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten derimot skulle oppspores via informasjonssjef Per Eikrem. Men:

- Beklager, jeg har prøvd, og dette handler ikke om uvilje. Kjell Inge Røkke er ute på reise, jeg tror han var i Barcelona på kampen, og Bjørn Rune Gjelsten er over alle hauger. De hadde nok sendt et telegram hvis det hadde passet sånn, de har jo fulgt med Ole Gunnar hele tida, sier Eikrem.

Vi tror ham. Legger på røret og ønsker oss privatjetjager, mens vi gjør en arrogant dødssynd. Vi siterer en tullebukk av en poet som vi kjenner godt. Vedkommende kom i fjor kom med en diktsamling om United der det ene diktet heter «Og Solskjær går sin gang» :

Vestaforlandet og liten pjokk

Punktum. Europacupfinale. Den fordømte poetiske evighetenes toppscorer.

<B>UNITED-FANS:</B> 500 000 mennesker møtte opp for å hylle United etter at de vant Mesterliga-finalen.