Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fra klønespill til klassemål

Viking slo Halmstad etter straffer.

(Dagbladet.no) Viking - Halmstad 1-1 (6-5 etter straffer). André Danielsen var involvert i to scoringer tirsdag kveld - én rett vei og én i feil ende av banen.

Kampen var bare 11 minutter gammel da midtbanespilleren klønet det til rett utenfor egen 16-meter. I stedet for å bare banke ballen vekk forsøkte han å spille seg ut av situasjonen, men han mistet kontrollen.

Svenskene snappet opp ballen og Ajsel Kujovic tuppet den forbi Thomas Myhre.

Skudd i krysset

Etter 66 minutter gjorde Danielsen opp for seg igjen.

Viking hadde corner og midtbanespilleren fikk stå helt umarkert utenfor boksen - på omtrent samme sted hvor han ga Halmstad en gavepakke før pause.

Danielsen fikk ballen på halv volley, og skuddet med venstrebeinet gikk opp mot krysset og i mål. Det var en sterk prestasjon av ham å klare å holde ballen under tverrligeren.

- Jeg synes vi spilte bra på en dårlig bane. Vi hadde ballen mye i første omgang, men hadde lite trykk i boksen. Etter pause skapte vi flere sjanser. Vi møtte et godt lag og er på god vei, sier trener Uwe Rösler til TV 2.

FORSVARSSLURV: André Danielsen (liggende) mistet ballen rett utenfor 16-meteren - noe svenskene utnyttet. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
FORSVARSSLURV: André Danielsen (liggende) mistet ballen rett utenfor 16-meteren - noe svenskene utnyttet. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Dette var de to eneste målene i kampen, så dermed måtte lagene gjennom straffesparkkonkurranse. Viking gikk seirende ut av den duellen, og de møter nå Stabæk i den neste kampen i La Manga Cup.

Rogalendingene scoret på alle straffene sine, og Thomas Myhre reddet ett av de svenske forsøkene.

PS! Viking måtte klare seg uten Peter Ijeh som har vært gjennom en lyskeoperasjon.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media