Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fra kollaps til seier for Dag Bjørndalen

Mens Ole Einar Bjørndalen skremte verdens beste langrennsløpere i Finland i dag, benyttet storebror Dag Bjørndalen sjansen til å vinne skiskyting jaktstart i åpningsrennet på Geilo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foran dagens jaktstart lå Dag Bjørndalen på 8. plass, etter at han nærmest kollapset i går. Han la ut på 12,5 kilometer 1,09 min. bak Halvard Hanevold.

- Det gikk forferdelig tungt i sporet i går. Jeg manglet en skikkelig gjennomkjøring. Den fikk jeg tydeligvis, sa Dag Bjørndalen, som også slet på dårlige ski første dag.

- Jeg valgte heller ikke de beste skiene på grunn av mye grus i sporet, men det var ikke hovedgrunn til den elendige innsatsen, fortsatte Bjørndalen, som seiret i dag takket være glimrende skyting.

Halvard Hanevold kom først inn på siste skyting, men pådro seg en strafferunde. Da var det duket for Bjørndalen som skjøt feilfritt. Det gjorde han også på de tre første seriene.

- Alt stemte og jeg hadde ikke problemer med å konsentrere meg selv om Halvard kom inn fem sekunder før meg, sa Bjørndalen, som syntes det gikk tungt i sporet også i dag.

- Dessverre er jeg ikke rask nok. Dette ville ikke ha holdt i toppen i verdenscupen. Men på en god dag kan jeg kjempe om en plass på seierspallen. Det er mitt mål i verdenscupsesongen som står for døren, sa storebror Bjørndalen.

(NTB)

Hele Norges coronakart