Fra koma til Sletta

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): For et snaut år siden kolliderte Bente Hay (16) med målstanga på trening. Resultat: En dag i bevisstløs tilstand og total lammelse i kroppens høyre side. Men keeperjenta har kjempet seg mirakuløst tilbake.

Nå er hun på plass mellom stengene og årets Norway Cup.

- Tanken på å spille fotball igjen, gjorde meg besatt på å trene bort lammelsen, sier Sortland-spilleren.

- Det var et sjokk å våkne opp på sykehuset en dag etter ulykken. Jeg kunne verken røre beinet eller armen på høyresida av kroppen min, forteller Hay alvorlig.

Etter at den svært alvorlige ulykken, som inntraff i august i fjor, trodde alle at fotballkarrieren hennes var over. Men Bente ville det annerledes.

- Legene visste ikke hvor lang tid det ville ta før jeg fikk tilbake følelsen og bevegeligheten. De sa det kunne gå måneder eller år, sier hun.
Før keeperen hadde kommet seg ut av sjukesenga trente hun fotball med venstrehånda. Hun vurderte ikke engang muligheten for at hun kanskje forble lam resten av livet.

Trente hver dag

Den livsglade 16-åringen trente hver dag de fire ukene hun lå på sykehuset, og fortsatte med egentrening nærmest døgnet rundt etter hun ble utskrevet. For hun skulle tilbake på fotballbanen fortest mulig.

- Jeg fikk daglig fysioterapibehandling. Også trente jeg med ball på egen hånd - til tross for at jeg satt i rullestol.

Den jernviljen gjorde at Bente gjorde rekordraske framskritt.

Allerede i vinter var hun med i en fotballturnering - uten full bevegelighetsevne. Den har hun ikke fått tilbake.

Fire fingre

- Jeg mangler følelse i fire fingrer. Men det gjør ikke noe. For da gjør ikke de harde skuddene noe vondt, ler keeperen.

Til høsten flytter hun til Haugesund for å begynne på fotballgymnas.

Trener Oddgeir Gjertsen føler seg heldig som har en jente med så mye motivasjon og vilje på laget.

- At hun kom tilbake så fort var helt utrolig. Hun er et godt bevis på hva personer med sterk vilje kan få til, sier treneren.

<B>VILJESTYERK:</B> Mangler følelse i fire fingre. Men det gjør ikke noe. For da gjør ikke de harde skuddene noe vondt.