Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fra Langbein-klovn til straffehelt

Moldskred berget Lillestrøm fra bunnplass.

(Dagbladet.no): Lillestrøm - Halmstad 2-2 (6-4 etter straffekonk).

- Han kjemper for å bli førstekeeper, ville vise seg fram og hadde litt for høy tenning. Det gjorde at han sparket i bakken og gjorde noen Langbein-feil av typen du ser på TV på julaften, sier Tom Nordlie til TV 2 om Lars Ivar Moldskreds start på kampen i dag.

Men keeperen reiste seg utover i kampen - før han til slutt ble straffekonkhelten som hindret Lillestrøm fra å ende sist i La Manga cup.

Nok en Langbein-feil

Moldskreds utvikling gjennom kampen speiler også utviklingen til laget for øvrig; Nordmennene reiste seg nemlig betraktelig fra første, via andre omgang til straffekonken.

Etter at Magnus Arvidsson og Frode Kippe sørget for 1-1 til hvilen, skaffet Olivier Occean Lillestrøm-ledelse 2-1 i andre omgang.

Det kunne fort blitt resultatet i denne kampen om sjuendeplass, om det ikke var for en Langbein-feil, denne gangen signert Karim Essediri.

Han forsøkte å drible i forsvar, men mistet i stedet ballen, slik at Ajsel Kujovic kunne sette inn utlikningen.

IKKE HELT SIST: Simen Brenne (t.h.) brente sin straffe i straffekonken, men Khaled Mouelhi og de andre Lillestrøm-spillerne unngikk likevel bunnplass. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
IKKE HELT SIST: Simen Brenne (t.h.) brente sin straffe i straffekonken, men Khaled Mouelhi og de andre Lillestrøm-spillerne unngikk likevel bunnplass. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

- Karim må bare lære

- Karim må bare lære av det der, det holder ikke å strekke hendene i været å si unnskyld. Han hadde en lignende episode tidligere i kampen også. Det er utilgivelig, sier Nordlie til TV 2.

I straffesparkkonkurransen presterte Simen Brenne å skyte høyt over til tross for at presset må ha vært minimalt.

Men to gode Moldskred-redninger sikret til slutt sjetteplass for fugla.

- Vi har trent hardt i det siste, så vi har mye i banken. Jeg er ikke bekymret. Men vi brente mange sjanser, og det er bittert, oppsummerer Nordlie.

image: Fra Langbein-klovn til straffehelt
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media