Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fra miksmaster til skimester

Er Therese Johaug verdig Folkets Idrettspris?

SÅ GLAD: Øyeblikket Therese Johaug innser at hun også kan vinne verdensmesterskap på ski gikk rett i hjerterøttene på det norske folket under VM i Val di Fiemme i februar.Foto: REUTERS/Yves Herman / NTB Scanpix
SÅ GLAD: Øyeblikket Therese Johaug innser at hun også kan vinne verdensmesterskap på ski gikk rett i hjerterøttene på det norske folket under VM i Val di Fiemme i februar.Foto: REUTERS/Yves Herman / NTB Scanpix Vis mer

Visst vant Therese Johaug gull på tremila allerede under ski-VM i Holmenkollen i 2011, men da visste alle at duracellkaninen Johaug hadde kapasitet i lange bakker og på lange distanser. Det har Johaug bevist gang på gang siden hun stormet inn i verdenstoppen med VM-bronsen på tremila i Sapporo i 2007.

Men VM-gullet på tikilometeren i Val di Fiemme i februar bekreftet det mange hadde sett konturene av mange måneder tidligere. Therese Johaug var i ferd med å gå fra prinsesse til å bli den definitive kronprinsessa. Så slo stadionspeaker Kjell Erik Kristiansen også fast at det var verdensmesteren som var på vei flere hundre meter før Johaug gikk i mål.

Overrasket over seieren
Johaugs jubelhyl var verdig en dronning. Det var gleden etterpå også.

- Det kom noen tårer da jeg passerte målstreken. Jeg visste ikke helt om jeg skulle stå eller gå, skrike eller flire, det var utrolig stort for min del, sa hun da hun endelig nådde pressen etter vinnerløpet.

På de få meterne mellom mållinja og notatblokkene hadde hun fått med seg en lang gratulasjonsklem fra Marit Bjørgen, men ikke rukket å ta inn over seg sin egen prestasjon.

- Marit har vært dronninga på denne distansen, og det gjorde at jeg er veldig overrasket over at jeg klarte å vinne i dag, sa Therese.

Miksmaster tidligere
Og i likhet med sitt store forbilde ble hele verdensmesterskapet i Val di Fiemme en vedvarende fest for jenta fra Dalsbygda. Bronse på den klassiske tremila, sølv på den doble jaktstarten og nok et gull da de norske jentene utklasset de andre nasjonene på stafetten ga en total medaljefangst på fire.

Tema_2sp
Tema_2sp Vis mer

- Tidligere gikk jeg som en miksmaster og duracellkanin. Nå klarer jeg å få mer kraft i hvert skyv og dra nytte av teknikk og styrke, sa Therese etter tikilometeren.

Den teknikken og styrken, sammen med den forbilledlige idrettsgleden Therese Johaug viser hver gang hun lykkes i skirenn, har gjort henne til kronprinsessa av langrenn.

Og kanskje dronningen av folket?