Fra nachspiel til Feyenoord

ROTTERDAM (Dagbladet): - Jeg ville tillatt at gutta hadde gått ut og tatt seg en øl etter cupfinalen sjøl om Feyenoord-kampen hadde vært avgjørende for vår del, sier Nils Arne Eggen. - Når man trenger en mental utladning er det greit med en fest.

Og Rosenborg har vært på fest etter lørdagens cuptriumf på Ullevaal. Ifølge «sosialminister» Mini til langt ut i de små søndagstimer. Sjøl husker han ikke når han krøyp i dynene, men han hadde med kona hele tida. Og koste seg voldsomt.

- Det er bare på landslaget at man ikke får lov til å se på en ølflaske sjøl når det er seks dager til kamp, sier Mini til Dagbladet. - I Rosenborg har vi våre egne regler. Og en av dem forteller at vi skal ta vare på øyeblikket. Etter at vi ordnet videre spill i Champions League på onsdag og tok cupen på lørdag, så var det akkurat det vi gjorde lørdag kveld.

Den sosiale faktor

På Bajazzo i Trondheim var det duket til fest da RBK-gutta ankom nasjonens fotballhovedstad noen små minutter inn i søndagen. Klokka 03.00 bar det videre til diverse nachspiel. Men hvem som var hvor - og hvor lenge - har ikke Mini noen formening om.

Det eneste han er sikker på er at han ikke la seg i tretida.

- Det finnes sikkert folk med greie på fysiologi som vil si at det ikke er riktig å gå ut natt til søndag når du skal spille kamp på tirsdag, sier Mini.

- Dem om det. For den sosiale faktoren kan ingen måle. Og av og til er den vel så viktig.

- I min alder går man tidlig til sengs, sier Nils Arne Eggen. Og: - I Rosenborg kontrollerer vi ingen. For når man tar en kollektiv fest slik gutta gjorde etter cupfinalen, så tror jeg det er sunt.

- Det fins nemlig mange former for rehabilitering.

Har kontroll

Av Rosenborg-grunner du har lest hadde ikke Nils Arne Eggen og Mini en eneste betenkelighet med å stille opp på det bildet du ser. Sjøl om direktør Rune Bratseth er svoren avholdsmann - og opp gjennom åra har gått mange tunge runder mot koblingen mellom idrett og alkohol - er det høyt også under bartaket i RBK. For postulatene er lov og ett av dem handler altså om å ta vare på øyeblikket.

Og:

Natt til søndag var det RBK-riktig med en fest.

- Poenget er at spillerne tar seg inn igjen, sier Nils Arne Eggen. - Det har de også gjort. Og det er derfor jeg sier at vi ikke kontrollerer noen i denne klubben.

- Spillerne har kontroll sjøl.

Carlton Oasis Hotel heter herberget Rosenborg har innlosjert seg på foran kveldens møte med Feyenoord. Av hotelledelsen fikk Dagbladet i går opplyst at Dortmund og Boavista vraket hotellet av sosiale grunner.

De to konkurrerende klubbene ville ikke at spillerne skulle blande seg med andre gjester, og likte heller ikke den store baren og hotellets folkelige og sosiale profil.

Ifølge hotellet var den omgjengelige og trivelige atmosfæren avgjørende for Rosenborgs valg.

TRIVES PÅ BAR: Sosialsjefene Mini og Nils Arne Eggen syndes det er helt ok med en skikkelig fest.