AaFKs ekstreme forvandling

Fra nedrykksplass til gullnivå etter sjokkavgjørelse. Slik skjedde det ingen forstår

Ekspertene slaktet AaFKs valg om å sparke assistenttrener Karl Oskar Fjørtoft og i stedet ansette en ukjent nederlender. Men Anton Joore har bidratt til en av norsk fotballs mest ekstreme forvandlinger.

NEDERLANDSK FORVANDLING: Aalesunds nederlendere Edwin Gyasi og Anton Joore hadde mye å glede over i sesongavslutningen med sju seirer på de siste åtte kampene. Trond Fredriksen legger ikke skjul på at AaFKs stil er inspirert av Nederland. Nå hylles assistenttrener Joore. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
NEDERLANDSK FORVANDLING: Aalesunds nederlendere Edwin Gyasi og Anton Joore hadde mye å glede over i sesongavslutningen med sju seirer på de siste åtte kampene. Trond Fredriksen legger ikke skjul på at AaFKs stil er inspirert av Nederland. Nå hylles assistenttrener Joore. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Han kom, han så og han tapte. Men John Arne Riise vant tilbake hjertene og fant tilbake til entusiasmen i fotballbyen Ålesund. I hvert fall en liten stund.

Color Line Stadion var endelig fullsatt igjen da Riise gjorde comeback i AaFK-trøya mot Brann i april etter sitt 18 år lange eventyr i utlandet. Entusiasmen var tilbake i Ålesund, men seirene uteble i Riises comeback.

13. juni takket Liverpool-legenden for seg etter drøye to måneder som AaFK-spiller. Det så bekmørkt ut, og det var ingen bedring å spore i de neste kampene heller. Sunnmørsklubben var på vei mot sitt første nedrykk siden 2005, trodde majoriteten av ekspertene.

Da valgte AaFK å sparke assistenttrener Karl Oskar Fjørtoft, som har en høy stjerne i klubben etter sin meget gode spillerkarriere. Avgjørelsen var kontroversiell. Hovedtrener Trond Fredriksen fikk i stedet nederlenderen Anton Joore som ny assistent.

Forvandlingen

Avgjørelsen kom som et sjokk på de fleste og ble slaktet fra omtrent alle hold. En klubb var i ferd med å rakne. I stedet slo AaFK tilbake sterkere enn noensinne:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer