Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fra null til fem scoringer på to kamper. Slik ble LSK-Knudtzon en het målscorer

Plutselig renner målene inn for Erling Knudtzon (28).

NADDERUD  20170603.
2-4. Erling Knudtzon (midten) scorer under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Lillestrøm på Nadderud stadion på Nadderud. Keeper Gurpreet Singh Sandhu (t.v.) og Håkon Skogseid fra Stabæk.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NADDERUD 20170603. 2-4. Erling Knudtzon (midten) scorer under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Lillestrøm på Nadderud stadion på Nadderud. Keeper Gurpreet Singh Sandhu (t.v.) og Håkon Skogseid fra Stabæk. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NADDERUD (Dagbladet): Stabæk - Lillestrøm 2-4. Halvparten av LSKs 16 scoringer etter 12 serierunder er kommet de to siste kampene – mot Stabæk lørdag kveld og mot Tromsø hjemme på Åråsen forrige søndag. Fremst i målkalaset har den nyslåtte målsniken Erling Knudtzon stått – med totalt fem scoringer de seks siste dagene.

Relativt oppsiktsvekkende, ikke minst med tanke på at han ikke noterte seg for en eneste fulltreffer de ti første serierundene.

Men slik kan fotballen være. I perioder får den deg til å se ut om en kløne, andre uker kan den være din beste venn.

Og det er helt klart siste kategori som gjelder for LSK-veteranen for øyeblikket:

Tre scoringer mot Tromsø sist ble fulgt opp med to nye mot Stabæk i en underholdende og målrik lørdagsunderholdning på Nadderud.

STERK: LSK-spiss Erling Knudtzon har scoret fem mål de to siste seriekampene. Etter en mager sesongstart har LSK har målene begynt å renne inn for kanarifuglene. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
STERK: LSK-spiss Erling Knudtzon har scoret fem mål de to siste seriekampene. Etter en mager sesongstart har LSK har målene begynt å renne inn for kanarifuglene. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

Omskolert

Overgangen fra kant til spiss har gjort underverker for Knudtzon – og det kan se ut som formaningen fra LSK-trener Arne Erlandsen også har gjort sitt til at målene plutselig renner inn. Etter å ha sett en av klubbens mest rutinerte spillere spolere gode sjanser tidligere i sesongen, så har Erling Knudtzon nå fått klar beskjed fra Erlandsen.

- Gi mer fa….

- Erling har vært i gode situasjoner i hele år, og når du ikke scorer, så går det fort ut over selvtilliten - og da er ute å kjøre med en gang. Nå har han fått beskjed om å gi mer f…, og gå mer rett på sjøl på. Det er godt å se hvor direkte og frekk han er nå, sier en fornøyd LSK-trener Arne Erlandsen etter den sterke 4-2-seieren mot Stabæk.

Knudtzon legger ikke skjul på formaningen han har fått av treneren.

- Arne har rett i at jeg måtte bli litt tøffere og gå mer rett på. Jeg kan egentlig drible og skyte enda mer også, men det tenker jeg ikke på nå. Jeg er fornøyd med to scoringer i denne kampen, sier Erling Knudtzon til Dagbladet.

Flytsone

Omskoleringen fra kant til spiss har naturligvis også bidratt til at han oftere kommer i scoringsposisjoner, og målinstinkt har han vist i mange år at han er godt utstyrt med.

STERK BORTESEIER: Lillestrøms giftige dødballer sikret tre viktige bortepoeng mot Stabæk. Video: Fotball Media Vis mer

- Det er lettere å score mål når man spiller spiss, men jeg burde ha scoret noen mål som kantspiller også. Når man er i flytsonen, som nå, så er det lettere. Og i tillegg har det selvsagt mye å si at laget har gjort det mye bedre i det siste, sier han.

Fem scoringer på to kamper er uansett tall som hvilken som helst spiss kan slå seg på brystet med.

- Jeg har hatt sesonger tidligere hvor jeg har scoret ti mål, så det er ikke sånn at det er helt uvirkelig for meg å score mål. Men nå ønsker jeg selvsagt å fortsette som spiss, sier Knudtzon og smiler godt.

- Kamp om å overleve

Åtte scoringer, seks poeng og avansement fra 15. til 9. plass – før søndagens kamper – får derimot ikke trenerveteran Erlandsen til verken å smile bredere eller ta av. Han er klokkeklar på at tiden de står foran fortsatt vil være preget av tøffe kår og en langdryg kamp om å overleve i Eliteserien.

TAR IKKE AV: LSK-trener Arne Erlandsen var fornøyd med seier og tre poeng mot Stabæk lørdag kveld, men er fortsatt klokkeklar på at denne sesongen handler det om å overleve i Eliteserien for LSK. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
TAR IKKE AV: LSK-trener Arne Erlandsen var fornøyd med seier og tre poeng mot Stabæk lørdag kveld, men er fortsatt klokkeklar på at denne sesongen handler det om å overleve i Eliteserien for LSK. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

- Du kan kose litt med tabellen når du har vunnet, men i det hele betyr den ingen ting før det hele er ferdig. Vi må ha tunga rett i munn, og ikke glemme hvor vi var i fjor. Om vi prater om at Lillestrøm har vært i toppen i 45 år og aldri kommer til å rykke ned, så kommer vi til slutt til å rykke ned.

- Vi må få kontroll på økonomien, vi må jobbe aktivt for å få mer inntekter og innse at dette blir en sesong hvor det handler om å få flest mulig poeng, slik at vi unngår å havne der vi var i fjor. Det er mye bedre å jobbe med utfordringer enn å jobbe med forventninger.

Men selv om Lillestrøm kan havne rundt nedrykksstreken igjen allerede det neste døgnet, så kan selvsagt også Erlandsen se bak tallene som viser at de ikke har fått så veldig godt betalt i år, sett opp mot skapte sjanser. Ergo bør det være rom for bedre uttelling – og hyppigere poengfangst – dersom de fortsetter som de har sett ut i de siste kampene.

MÅLFARLIG: LSK-veteran Frode Kippe har akkurat nikket LSK i ledelsen 3-2 på Nadderud, og blir omfavnet av lagkameratene. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
MÅLFARLIG: LSK-veteran Frode Kippe har akkurat nikket LSK i ledelsen 3-2 på Nadderud, og blir omfavnet av lagkameratene. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tror vi er det laget som har skapt mest av alle i Eliteserien, så vi har vært gode i mange kamper, hvor vi ikke har fått det vi har fortjent. Men skaper du mange sjanser over tid, så vil målene til slutt også komme, som nå.

Sterke siste kvarteret

Mot Stabæk bugnet det av sjanser begge veier, og selv om det til slutt endte i et seksmålsshow, så ville det ikke vært noe å si på om de 90 minuttene hadde gitt oss tosifra antall scoringer.

Kampens siste satte Simen Rafn inn fem minutter før slutt. Lillestrøm har nå scoret mål det siste kvarteret i de fem siste seriekampene. Er det et godt trent LSK-lag Arne Erlandsen pisker rundt utpå der i år?

- Vi ønsker å være godt trent. Vi har slitt med å score i førsteomgang. Nå har vi iallfall begynt å gjøre det, og da har vi kommet et steg videre.

Tomålshelten Erling Knudtzon sier det slik:

- Vi vet at vi er godt trent, og det er en trygghet i å vite at vi kan stå distansen mot hvem som helst. Selv om vi ligger under, så har vi krefter til å jage og jage for å snu det.

- Vi har havnet under i alle kampene i år. Dette er den første kampen vi har scoret først i, men så havnet vi under likevel.

Før Knudtson, Frode Kippe og Simen Rafn igjen snudde oppgjøret til LSKs fordel.

Hele Norges coronakart