13 MÅL: Joshua King har imponert stort etter jul. Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
13 MÅL: Joshua King har imponert stort etter jul. Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

Fra null til gull: 20 Premier League-spillere som har forbedret seg denne sesongen

Joshua King er blant dem som har fått en ny vår. 

(FourFourTwo): Vi har plukket ut en spiller fra hvert Premier League-lag som har tatt nye steg denne sesongen. Og ja, vi har til og med funnet en på Sunderland også.

Arsenal: Theo Walcott

Han ser kanskje ikke så gammel ut, men faktum er at Walcott er den av dagens Arsenal-spillere som har vært lengst på Emirates med sin elleve år. Den 28 år gamle vingen ble nylig vraket i England-troppen til Gareth Southgate, og påpekte da at «jeg er en av de mestscorende i ligaen».

Det er kanskje ikke helt korrekt, men ti mål og to assist denne sesongen viser at han har et poeng. Walcott står bokført med 19 scoringer i alle konkurranser, og er i ferd med å slå sin personlige rekord (21 mål i 2012/13-sesongen).

MÅLFARLIG: Theo Walcott. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
MÅLFARLIG: Theo Walcott. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Bournemouth: Joshua King

Da The Cherries rykket opp til toppdivisjonen i 2015, hentet de samtidig Championship-spilleren fra Blackburn. 25-åringen var solid forrige sesong, men har plutselig virkelig funnet veien til nettmaskene i 2016/17.

Nordmannen har scoret 13 mål til tross for at han sjelden spiller ren spiss.

Burnley: Michael Keane

Keane har vært en bærebjelke for The Clarets siden han kom fra Manchester United januar 2015, og har allerede spilt over 100 kamper for klubben.

Midtstopperen har hevet nivået etter at han hjalp Sean Dyches mannskap å rykke opp i fjor, og har spilt en nøkkelrolle i at klubben har holdt nullen åtte ganger denne sesongen. Han har også fått sine to første landskamper for England i prosessen, og ble samtidig den første Burnley-spilleren som har startet en kamp for Three Lions siden 1974.

TALENT: Michael Keane. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix
TALENT: Michael Keane. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix Vis mer

Chelsea: Victor Moses

Mange så for seg at Antonio Conte umiddelbart vill introdusere en trebackslinje på Stamford Bridge, men problemområdet så ut til å være høyrebacken.

Victor Moses trodde kanskje at Chelsea-karrièren var over etter å ha tilbrakt de tre foregående sesongene på utlån, men Conte ville det annerledes. Etter at Chelsea byttet om til vingback-systemet i september, har 26-åringen startet alle kampene bortsett fra to - og begge kampene han måtte stå over var på grunn av skade.

SOLID: Victor Moses. Foto: Ben Queenborough/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
SOLID: Victor Moses. Foto: Ben Queenborough/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Crystal Palace: Wilfried Zaha

Etter å ha vist seg fram som en lovende tenåring, stoppet progresjonen opp da Zaha dro til Manchester United januar 2013. Nå er han tilbake i klubben som fungerte som en springbrett for den overgangen, og 24-åringen ser endelig ut til å få ut potensialet med seks mål og sju målgivende pasninger i ligaen. I løpet av de 79 forgående ligakampene hadde han bare seks mål og fire assist.

I FORM: Wilfried Zaha. Foto: Reuters / Andrew Couldridge / NTB Scanpix
I FORM: Wilfried Zaha. Foto: Reuters / Andrew Couldridge / NTB Scanpix Vis mer

Everton: Idrissa Gueye

Han var en av få positive bidrag i Aston Villas forferdelige 2015/16.sesong, og Gueye har tatt et nytt stort steg siden han ankom Goodison Park.

Det er ingen spillere som har taklet mer i toppdivisjonen denne sesongen, og midtbanespilleren sammenliknes med Chelseas N'Golo Kanté.

TAKLER MEST: Idrissa Gueye. Foto: Jon Super/SilverHub/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
TAKLER MEST: Idrissa Gueye. Foto: Jon Super/SilverHub/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Hull: Harry Maguire

I likhet med Michael Keane i Burnley, er Maguire også på radaren til Gareth Southgate etter å imponert for et lag som er truet av nedrykksspøkelset.

Han ble hentet fra Sheffield United sommeren 2014, og 24-åringen sleit i Premier League og ble sendt på utlån til Wigan. Etter 18 måneder i Championship, har Maguire nå blitt en bauta i forsvaret til Hull under manager Marco Silva.

BAUTA: Harry Maguire. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix
BAUTA: Harry Maguire. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix Vis mer

Leicester: Yohan Benalouane

Leicesters uventede ligaseier forrige sesong sørget ikke for suksess for alle i klubben. En spiller som ikke fikk være med på moroa var den franske forsvareren Benalouane, som signerte fra italienske Atalanta og ble sendt tilbake på utlån etter fire Premier League-kamper.

30-åringen trodde nok fort at det var slutten på karrieren på King Power Stadium, men i det siste har han blitt kalt inn på laget til manager Craig Shakeppeare. Han har nå startet de fire siste kampene, noe som har resultert i tre seire.

ENDELIG SPILLETID: Yohan Benalouane. Foto: Matt Bunn/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
ENDELIG SPILLETID: Yohan Benalouane. Foto: Matt Bunn/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Liverpool: Roberto Firmino

Med 49 mål på 153 kamper for Hoffenheim, brukte The Reds rundt 300 millioner kroner på Firmino sommeren 2015. Brendan Rodgers så hele tiden ut til å være usikker på hvor han skulle bruke brasilianeren, men det har ikke vært noe problem for Jürgen Klopp, som har plassert Firmino i midten av en trio på topp.

Det har resultert i ti Premier League-mål og fem assist denne sesongen, og Firmino er førstevalget på topp foran Daniel Sturridge selv når han er skadefri.

FØRSTEVALG: Roberto Firmino. Foto: Reuters / Darren Staples / NTB Scanpix
FØRSTEVALG: Roberto Firmino. Foto: Reuters / Darren Staples / NTB Scanpix Vis mer

Manchester City: Raheem Sterling

Sterling har måtte tåle mye kritikk etter at han dro til Manchester City i 2015. Delvis på grunn av formduppen og delvis på grunn av den store overgangssummen på 500 millioner kroner som ikke er hans feil.

Under Pep Guardiola har vingen blomstret denne sesongen, og et bedre sluttprodukt har resultert i seks mål og sju assist. I en alder av 22 år har han nok av tid på seg til å bli enda bedre.

GOD SESONG: Raheem Sterling. Foto: Ryan Browne/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
GOD SESONG: Raheem Sterling. Foto: Ryan Browne/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Manchester United: Ander Herrera

Da José Mourinho ankom Old Trafford på starten av 2016/17-sesongen, ble det raskt klart at Bastian Schweinsteiger og Morgan Schneiderlin ikke ville bli brukt. Men ettersom Paul Pogba stadig drev framover i banen, var det noen som måtte være sikkerhetsnettet på midtbanen.

Tidligere har Herrera blitt sett på som en offensiv spiller, men har nå vokst til å bli mer allsidig. Den solide formen har gjort at han også har blitt belønnet med sin første landskamp for Spania.

NY ROLLE: Ander Herrera. Foto: Matt McNulty/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
NY ROLLE: Ander Herrera. Foto: Matt McNulty/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Middlesbrough: Fabio

Han levde i skyggen til tvillingbror Rafael i Manchester United, og backen dro til Cardiff januar 2014 hvor han tilbrakte to år i Championship etter nedrykket.

Likevel bestemte Boro seg for å gi Fabio en ny sjanse i Premier League, og 26-åringen har blitt en nøkkelspiller i et forsvar som har sluppet inn færrest av samtlige på nedre halvdel. Han ble kjøpt for bare 20 millioner kroner forrige sommer, og har vist seg å være et skikkelig røverkjøp.

SPILLER FAST: Fabio Pereira da Silva. Foto: NTB Scanpix
SPILLER FAST: Fabio Pereira da Silva. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Southampton: Nathan Redmond

Southampton har for vane å selge sine beste spillere hver sommer, men det klarer alltid å slå tilbake med gode kjøp. Redmond var en slik signering forrige sommer. 23-åringen hadde allerede vist potensial i Premier League for Norwich, men han har blitt enda bedre denne sesongen med seks scoringer og en landskamp på CVen.

KALT OPP PÅ LANDSLAGET: Nathan Redmond. Foto: Reuters / Peter Nicholls / NTB Scanpix
KALT OPP PÅ LANDSLAGET: Nathan Redmond. Foto: Reuters / Peter Nicholls / NTB Scanpix Vis mer

Stoke: Joe Allen

Det var høye forventninger til Joe Allen i Liverpool, og han ble blant annet kalt for den walisiske Xavi av manager Brendan Rodgers. Den populære spilleren ble solgt av Jürgen Klopp forrige sommer, men har fått en ny vår i Stoke hvor han har scoret seks mål på 30 kamper og har vist seg fram som en veldig kreativ spiller som kan bekle flere posisjoner.

NY ROLLE: Joe Allen. Foto: Matt McNulty/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
NY ROLLE: Joe Allen. Foto: Matt McNulty/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Sunderland: Jordan Pickford

Det har ikke vært mye positivt for Black Cats-fansen denne sesongen, men Pickford har definitivt gjort sitt til at han sannsynligvis spiller i Premier League neste sesong, selv om Sunderland ikke er der.

Spilleren, som har gått gradene i Sunderland-akademiet, hadde bare fått tre kamper mellom stengene før inneværende sesong, men nå er han det klare førstevalget. Han har imponert til tross for at han står bak et av forsvarene som lekker mest i ligaen.

FAST PLASS: Jordan Pickford. Foro: Simon Davies/ProSports/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
FAST PLASS: Jordan Pickford. Foro: Simon Davies/ProSports/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Swansea: Leroy Fer

Han en gang ble ansett for å være en av de beste boks-til-boks spillerne i Eredivisie, men ble i stedet kjent for å være en spiller som rykket ned i England etter nedrykk med både Norwich og QPR.

Det kan skje for tredje gang med Swansea, men hollenderens seks scoringer siden Paul Clement tok over roret har iallfall gitt svanene et håp om overlevelse.

GIR HÅP: Leroy Fer. Foto: Matt Bunn/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
GIR HÅP: Leroy Fer. Foto: Matt Bunn/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Tottenham: Harry Winks

De beste spillerne fra 2016/17-sesongen var også i storform forrige sesong da London-laget var sterke med Toby Alderweireld, Dele Alli, Harry Kane og Danny Rose på årets lag.

Likevel er det en spiller som har forbedret seg skikkelig de siste 12 månedene, og det er Winks. Han er et produkt av klubbens ungdomsakademi og har spilt 33 kamper i alle turneringer denne sesongen. Den fantastiske jobben han gjør på midtbanen gjør at flere mener han fortjener en plass på landslaget, men det var før han pådro seg en skade som gjør at han mister resten av sesongen.

HAR TATT STEG: Harry Winks. Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
HAR TATT STEG: Harry Winks. Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Watford: Tom Cleverley

Du ville ofte oppleve at folk Ristet på hodet hver gang de så Tom Cleverley i en lagoppstilling på engelsk jord, men det er en grunn til at managere som Sir Alex Ferguson og Roy Hodgson brukte ham.

Midtbanespilleren viser hva han kan i Watford, hvor han er lånt ut fra Everton. Han har spilt ti ligakamper siden, og har hjulpet The Hornets til fire seire, 15 poeng og en imponerende seier over Arsenal i løpet av den tiden.

NY VÅR: Tom Cleverley. Foto: Reuters / Andrew Couldridge/ NTB Scanpix
NY VÅR: Tom Cleverley. Foto: Reuters / Andrew Couldridge/ NTB Scanpix Vis mer

West Bromwich: Matty Phillips

West bromwich hentet Phillips fra Championship forrige sesong, og for en god avgjørelse det har vist seg å være. Vingen har virkelig vist at han kan levere på det øverste nivået, og det er bare Kevin de Bruyne, Gylfi Sigurdsson, Christian Eriksen og Alexis Sanchez som har flere assist enn Phillips' åtte i Premier League denne sesongen.

ASSISTKONGE: Matt Phillips. Foto: Reuters / Andrew Couldridge / NTB Scanpix
ASSISTKONGE: Matt Phillips. Foto: Reuters / Andrew Couldridge / NTB Scanpix Vis mer

West Ham: Manuel Lanzini

Med tanke på at West Ham ble nummer sju forrige sesong, men nå er i fare for å kjempe om nedrykk, har de fleste spillerne tatt et steg tilbake i stedet for framover. Lanzini har forsøkt så godt han kan å fylle tomrommet etter Dimitri Payet, og sju ligamål viser at argentineren gjør en ganske god jobb.

PLAYMAKER: Manuel Lanzini. Foto: David Klein/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix
PLAYMAKER: Manuel Lanzini. Foto: David Klein/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix Vis mer