- Fra og med 2014 kommer jeg til å satse på mitt eget lag

Oleg Tinkov avslører hvorfor han brøt med Bjarne Riis.

 FERDIGE:  I dag ble det klart at Bjarne Riis (i midten) og Oleg Tinkov (til høyre) ikke vil fortsette samarbeidet i Saxo-Tinkoff. Den rusiske milliardæren vil nå starte eget sykkellag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FERDIGE: I dag ble det klart at Bjarne Riis (i midten) og Oleg Tinkov (til høyre) ikke vil fortsette samarbeidet i Saxo-Tinkoff. Den rusiske milliardæren vil nå starte eget sykkellag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Den russiske milliardæren Oleg Tinkov bryter samarbeidet med dansken Bjarne Riis, men russeren satser på å fortsette i sykkelsporten.

- Fra og med 2014 kommer jeg til å satse på mitt eget lag. Det kommer til å hete Tinkoff Credit Systems og vil bli et stort prosjekt. Vi kommer til å holde det gående i minst fem år, sier russeren bak Tinkoff-banken som har samarbeidet med Bjarne Riis.

Det var uenigheter mellom Riis og Tinkoff om driften av laget som førte til at de to avslutter samarbeidet etter denne sesongen. Nå sier russeren at han heller ikke synes de resultatene Saxo-Tinkoff oppnådde var bra nok.

- Jeg respekterer Bjarne Riis som sportsmanager, men er uenig med ham som teammanager, skriver russeren på sin Facebook-side.

Bjarne Riis' lag vant lagkonkurransen i Tour de France i år, men klarte ikke å få noen rytter på seierspallen sammenlagt.

Den store stjernen, Alberto Contador, endte på fjerdeplass, noe Oleg Tinkoff var svært misfornøyd med.

Det ga han da også uttrykk for på Twitter, der han nærmest hudflettet spanjolen.

(NTB)