<strong>SJEFEN:</strong> Fra og med i dag er Vidar Løfshus igjen sjefen over Petter Northug - som nå er landslagsløper. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
SJEFEN: Fra og med i dag er Vidar Løfshus igjen sjefen over Petter Northug - som nå er landslagsløper. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer

Fra og med i dag er han sjefen over Northug

Og nå forsvinner kleskolleksjonen fra butikkene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Fra i dag er Vidar Løfshus sjef over Petter Northug. Landslagssjefen konstaterer med en viss lettelse at han overtar ansvaret for en løper som er dønn i orden.

Da Petter Northug endelig signerte representasjonsavtalen med Norges Skiforbund i starten av november, ble datoen 24. november fastsatt som startdato for en ny sesong som landslagsløper.

Det betyr også at Petter Northugs kleskolleksjon hos Coop forsvinner fra butikkene i dag.

- Northug-kolleksjonen mot landslagsdressen blir som å sammenlikne en Golf med en Ferrari, lød moteekspertenes dom da klærne kom på markedet.

- En helt annen I går avsluttet Northug åpningshelga på Beitostølen med å vinne sprinten. Landslagssjef Vidar Løfshus mener 28-åringen er en helt annen nå enn på samme tid i fjor.

- Han er en helt annen mann enn han var her på denne tida i fjor i alle fall. Jeg kan ikke komme på å ha sett ham mer robust i ei åpningshelg noen gang, sier Vidar Løfshus til Dagbladet etter å ha sett Northug gjennomføre to gode og et dårlig skirenn på Beitostølen.

I det dårlige - 23. plassen på lørdagens 15 fri - kjentes kroppen ifølge Petter selv fin ut. Det var ikke skia han gikk på.

- Petter ser veldig robust ut nå. Vi vet jo at han har gjort en solid treningsjobb i sommer og høst, men det er godt å se med egne øyne at han er tilbake der han skal være, sier Løfshus etter å ha sett en råsterk Northug stake seg inn til sprintseier.

- Det har jeg sagt til Petter selv også. Det er betryggende, sier Løfshus, som i dag har tatt ut Northug til verdenscupstarten i Kuusamo kommende helg.

Der skal Northug gå både klassisk sprint, og en klassisk 15 kilometer.

- Helt greit - Jeg antar han har lyst til å gå den klassiske VM-sprinten. I så fall er det ingen ulempe å prestere godt allerede i Finland. sier Løfshus.

Selv snakket ikke Petter Northug all verden på Beitostølen i går. Men han karakteriserte sprintseieren i går som «helt grei».

- Men internasjonalt hadde ikke dette løpet holdt. Jeg merket også i løpet av helga at jeg mangler litt fart på distanseløpene. Det kommer etter hvert. Kanskje ikke til neste helg, men i alle fall til Falun, sier Northug.

Også trener Stig Rune Kveen er fornøyd med «varen» han i dag overleverer Norges Skiforbund og landslaget.

- Vi er veldig fornøyd med helga. Vi var ute etter å teste kroppens signaler, og vi har fått svar på at det vi har gjort har vært bra. Petter er godt forberedt til sesongen, sier Kveen.

Masse nye ski Forrige sesong ble for Northugs del ødelagt av sykdom og - hevder mange - mangelfull trening. Men det var også et annet usikkerhetsmoment i Northug-leiren forrige vinter: Skiparken hans var ikke helt up-to-date. Den inneholdt for store «hull».

Nå er altså treningsgrunnlaget og det fysiske tydeligvis på skinner igjen.

- Hva med skia, det kan bli skikkelig vårføre i Falun seint i februar?

- Vi har jobbet veldig mye med skiparken i sommer. Sammen Fischer har vi tilbrakt mange dager, kanskje uker, med testing og utplukking av ski. Det er kommet inn mange nye par i stallen, og nå ser det fryktelig bra ut, sier Kveen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer