Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fra optimisme til krisestemning:
- Flaut, håpløst, patetisk

West Ham har fått en blytung start på Premier League-sesongen, etter å ha brukt over en milliard kroner i sommer.

FORTVILER: West Ham-spillerne er langt nede etter nok et tap i Premier League. Foto: Andrew Fosker/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
FORTVILER: West Ham-spillerne er langt nede etter nok et tap i Premier League. Foto: Andrew Fosker/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Optimismen var stor i West Ham før sesongen. Hvis du tok et raskt sveip i sosiale medier like før sesongstart, kom du over lykkelige supportere som følte seg trygge på at London-laget ville kjempe på øvre halvdel av tabellen.

Og det kan det også hende at Manuel Pellegrinis mannskap vil gjøre når det nærmer seg mai, men foreløpig ser det bekmørkt ut for The Hammers, som ligger helt sist i Premier League med fire tap av fire mulige og en målforskjell på 2-10.

Det som skjer nå er en sterk kontrast til stemningen som var i sommer, da klubben hadde hentet inn den ene stjernespilleren etter den andre. Totalt ble det brukt over en milliard norske kroner på spillere som Felipe Anderson, Issa Diop, Andrij Jarmolenko og Lukasz Fabianski.

Hvis du kaster Lucas Perez, Jack Wilshere, Ryan Fredericks og Carlos Sánchez inn i miksen, har du nesten et helt nytt lag. Sju av elleve spillere i startoppstillingen mot Wolverhampton sist, kom til West Ham i sommer.

Historien har tidligere vist at det ikke bare er å samle sammen et nytt lag og forvente at spillerne skal levere sprudlende fotball med det samme.

- Det er tydelig at med de pengene vi har brukt, med den troppen vi har, burde vi ikke være i nærheten av hvor vi er, sier West Ham-back Aaron Cresswell, ifølge engelske Independent.

- Men virkeligheten er at vi er i bunnen av tabellen, og med tanke på kvaliteten vi har i garderoben, burde vi ikke være i nærheten av det, sier Cresswell.

Liverpool44009-112
Chelsea440010-312
Watford44009-312
Manchester City431011-310
Tottenham43019-49
Bournemouth42116-57
Everton41307-66
Leicester42026-56
Arsenal42028-86
Manchester United42026-76
Wolverhampton41214-55
Southampton41124-44
Fulham41127-94
Brighton41125-74
Crystal Palace41033-63
Cardiff40222-52
Huddersfield40222-102
Newcastle40133-61
Burnley40133-91
West Ham40042-100

- Bekymringsfullt

På papiret har West Ham mange gode individualister, men foreløpig spiller de ikke sammen som et lag. Cresswell peker på at spillerne har hatt nok av tid sammen, over to måneder inkludert sommerens oppkjøring.

- Er det bekymringsfullt? Selvfølgelig, det er ikke til å legge skjul på det. Fire tap, ti baklengsmål, det er ikke godt nok, sier han.

Laget har fått mye kritikk for å ikke vise karakter hjemme mot Wolverhampton, etter å ha tapt tre strake kamper før møtet med ulvene. En av dem som slakter West Ham er Alan Shearer.

- Uansett hva du vil si, om det var flaut, håpløst, patetisk - bruk hvilket som helst av de ordene, du kan velge, og det vil beskrive West Hams forestilling, sier Shearer på Match of the Day.

- Det var en komplett mangel på innsats. Gåing. Jogging. Ingen intensitet i det hele tatt. Hvis du spiller som dette, kommer du ingensteds. De var forferdelige. De ble buet ut og de fortjente det. Flere forestillinger som dette og de vil være i trøbbel. Allerede, sier Shearer.

West Ham har møtt Liverpool, Bournemouth, Arsenal og Wolverhampton, og det er tøffe kamper i sikte. De neste tre ligakampene er Everton, Chelsea og Manchester United - tøffe oppgaver for London-klubben.

Risikerer sparken

Den katastrofale ligastarten har også gjort at oddsen på Manuel Pellegrini til å bli den første Premier League-manageren som får sparken er nede på rundt tre, det samme som oddsen er på Manchester United-manager José Mourinho.

Og det vil koste West Ham dersom de ønsker å kvitte seg med Pellegrini allerede nå. Ifølge The Times vil det koste rundt 15 millioner pund, fordi han ikke har en klausul i kontrakten, noe som gjør at han vil få lønn for hele kontraktstida.

Manuel Pellegrini, som tok over managerjobben i mai, er bekymret etter at West Ham har tapt mot Wolves og Bournemouth på hjemmebane.

- Jeg syns ikke det er en dårlig start, det er en veldig dårlig start, sier Pellegrini til BBC.

Manageren vil likevel ikke snakke om muligheten for West Ham-nedrykk.

- Vi kan ikke snakke om nedrykk, vi har bare spilt fire kamper. Vi er bare én kamp, én seier, fra midten av tabellen. Det er ikke riktig øyeblikk å snakke om det, sier chileneren etter kampen.

- Men det er øyeblikket for å si at hvis du ikke vinner på dine fire første kamper, er det fordi noe har skjedd, sier han videre.

Skysports melder at West Ham ikke har planer om å sparke Pellegrini, til tross for den svake ligastarten. 64-åringen skal ha benyttet landslagspausen til å reise til Chile på ferie i noen dager.

Luksusliv

Daily Mail viderebringer en historie som ifølge avisa «oppsummerer hva som er feil med West Ham».

Der kommer det blant annet fram at tidligere West Ham-spiller Diafra Sakho etterlot seg en oransje Lamborghini, da han forlot klubben til fordel for franske Rennes i januar.

Bilen skal ha stått parkert på samme parkeringsplass utenfor klubbens treningssenter i flere dager, da en gjest spurte hvorfor den sto der. Det viste seg at Sakho ikke tok seg bryet med å kvitte seg med bilen før han dro, en bil som er verdt rundt to millioner kroner.

Det vitner ifølge avisa om en kultur der helt gjennomsnittlige spillere tjener flust av penger. Sakho er for øvrig på utlån i tyrkiske Bursaspor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!