Fra outsidere til favoritter

Norge vant finalen i World Cup.

(Dagbladet.no:) Etter en overbevisende seier over Sør-Korea i finalen i oppkjøringsturneringen World Cup i Århus, spilte Norge seg inn i medaljediskusjonen foran VM som begynner i St.Petersburg om to uker.

Norge vant til slutt 30-27, etter en kamp der blant annet Kristine Lunde og Kjersti Beck sto fram.


De nye bidrar
Med en svær premiesjekk på 25.000 euro i hendene snakket Karoline Dyhre Breivang varmt om sine lagvenninner etter kampen.

- De nye som kommer inn i laget, bidrar utrolig mye, sa Larvik-jenta til TV2 etter kampen.

Hun understreker at entusiasmen er på topp i det norske laget.

- Jeg tror vi kommer langt med spilleglede, og vi trives i utfordrerposisjonen, smilte «Karo».

Sjefen sjøl var hjertens enig.

- Det er viktig å trene på å vinne, og suksess vil løfte dette laget videre, sa landslagssjef Marit Breivik til TV2.

BREIVIK BABES: Norges nye håndballhåp er unge, gode og entusiastiske. Her peker og forklarer landslagssjefen for Marianne Rokne, Anette Hovind Johansen og Linn Jørum Sulland. Foto: SCANPIX
BREIVIK BABES: Norges nye håndballhåp er unge, gode og entusiastiske. Her peker og forklarer landslagssjefen for Marianne Rokne, Anette Hovind Johansen og Linn Jørum Sulland. Foto: SCANPIX Vis mer


Stjernespillerne ute
Gro Hammerseng og Katja Nyberg har sittet på tribunen under hele turneringen, og spillere som Linn-Kristin Riegelhuth og Vigdis Hårsaker er uaktuelle med tanke på VM.

- Vi må tåle å prøve og feile, sa Marit Breivik etter triumfen, og tenkte på de nye spillerne som skal utgjøre \'Nye Norge\' i VM.

Under turneringen i Danmark har Kristine Lunde, Karoline Dyhre Breivang og Kjersti Beck vist seg fram som matchvinnere, og nye navn som Tonje Nøstvold og Linn Jørum Sulland har fått en del spilletid.

Norge har imponert med godt keeperspill, fine overganger og bakspillere som tar ansvar.

Snakker ikke om medalje
- Vi har ikke satt noen klar målsetning for VM, men denne gjengen er kjempegira og har så sterk tro på at vi skal bite fra oss i VM, fortalte en av de mest rutinerte spillerne, kaptein Elisabeth Hilmo.

Kommende helg møter Norge sterke lag i Møbelringen Cup på hjemmebane.

Kina, Russland og Danmark skal utgjøre siste gjennomkjøring før VM begynner for alvor i desember.

I Russland kan vi få et helt sett nye håndballyndlinger.

UNGT LEDEREMNE: Kristine Lunde er en av dem som må stå fram hvis Norge skal komme langt i håndball-VM for kvinner. Sørlendingen er en av Norges viktigste brikker i kampen om edelt VM-metall.