Fra Paradise Hotel til fotballproff

Forvandlingen Alexandra Nord (30) har gått gjennom, er ganske formidabel.

TV-KJENDIS BLE FOTBALL-PROFF: Svenske Alexandra Nord har blitt en stor TV-profil i Sverige etter deltakelse i flere realityserier. Nå spiller hun for Brentford i England. Foto: alexandranordd / Instagram
TV-KJENDIS BLE FOTBALL-PROFF: Svenske Alexandra Nord har blitt en stor TV-profil i Sverige etter deltakelse i flere realityserier. Nå spiller hun for Brentford i England. Foto: alexandranordd / Instagram Vis mer
Publisert

Alexandra Nord var realitystjerne i «Ungkaren» og «Paradise Hotel» i Sverige. Seinest i 2020 var hun å se for andre gang i Paradise Hotel, det omdiskuterte, men populære programmet.

Og da hun samme år gjestet selveste «Celebrity Ex On the Beach», satte hun fyr på TV-Sverige.

- Jeg vil bare gjøre det klart at det jeg gjør i et TV-program ikke gjenspeiler hvem jeg er som person. Selv om jeg ligger med en person på TV, betyr ikke det at jeg ligger med alt og alle, sa hun til Expressen den gang.

REALITY-STJERNE: Alexandra Nord fra innspillingen av «Celebrity Ex on the Beach». Foto: Dplay, Sverige
REALITY-STJERNE: Alexandra Nord fra innspillingen av «Celebrity Ex on the Beach». Foto: Dplay, Sverige Vis mer

Hun var utvilsomt en kontroversiell karakter i noen av realityene hun stilte opp i. Til slutt så Nord det nødvendig å gå til politianmeldelse etter det hun oppfattet som netthets.

- Jeg fortjener absolutt ikke å få hat og å høre slemme ting om det å være en hore eller et ludder, for du vet ingenting. Det er forresten kroppen min, så jeg gjør hva jeg vil med den, utdypet hun.

Nytt liv

Nå bor Alexandra Nord i London og har slettet alle innlegg på Instagram fra reality-perioden på tv. Det er det flere grunner til - den ene er denne:

Hun har blitt fotballproff i England.

Overfor Expressen snakker hun nå ut om det lille fotballeventyret – og om tida hun har lagt bak seg.

De færreste i Sverige visste at Nord var et stort fotballtalent. Hun forteller at det var da hun måtte gi opp fotballen etter å ha blitt rammet av en uvanlig sykdom, at hun følte seg forvirret og «gled inn i TV-verdenen».

TV-PROFIL: Alexandra Nord har deltatt i flere realityserier i Sverige. Her fra Paradise Hotel i 2020. Foto Viaplay
TV-PROFIL: Alexandra Nord har deltatt i flere realityserier i Sverige. Her fra Paradise Hotel i 2020. Foto Viaplay Vis mer

- Jeg føler at det var en periode i livet mitt hvor jeg følte meg litt fortapt og egentlig ikke visste hva jeg ville. Det er ikke meg. Det føles som en annen person. Dette føles mye mer som meg, forteller hun i intervjuet.

Med «dette» mener hun altså fotballkarrieren i storheten Brentford. Årets store Premier League-overraskelse på herresiden har også et svært lovende kvinnelag, som befinner seg på nivå tre i England. De satser stort på å klatre opp på øverste nivå – med Nord på laget.

- Jeg lever virkelig for fotballen i dag. Og det har jeg alltid gjort, selv om det kanskje ikke var tydelig. Reality-livet ligger bak meg. Jeg har lyst til å viske det ut. Jeg har følt meg veldig misforstått og tror ikke folk vet hvem jeg egentlig er, sier hun i intervjuet.

Sjelden psoriasis

Saken bak det eksepsjonelle comebacket på fotballbanen, er denne:

I 2016 spilte hun for Queens Park Rangers i Englands toppserie.

En stund før dette, da hun var rundt 19 år, begynte hun å kjenne smerter i kroppen. Hun følte seg svært stiv, og kunne våkne om morgenen uten å klare å bevege armen.

Etter hvert fikk hun påvist den sjeldne diagnosen psoriasisartritt, en kronisk inflammatorisk leddsykdom som forårsaker smerte, stivhet og hevelse i og rundt alle ledd i kroppen.

De sterke smertene ødela fotballkarrieren, er hun klar på i dag. Men etter hvert maktet hun å leve med sykdommen.

Realistisk

Fotballeventyret til tross: Nord er ærlig på at kroppen hennes vil kjenne sine grenser.

- Jeg vet at jeg ikke kommer til å spille på det øverste nivået, men jeg skal være en del av troppen som er med på å spille oss opp på det nivået. Jeg er veldig takknemlig og komfortabel med det, det føles flott å kunne hjelpe, sier hun.

På Instagram nylig, etter en seier på Brentfords store stadion, erklærte hun følgende:

- Jeg er så takknemlig for denne muligheten og for å være en del av denne klubben!

Samtidig har hun en drøm, sier hun: Hun vil gjerne starte en merkevare for å hjelpe unge jenter som spiller fotball.

- Jeg føler at jeg har gitt 100 prosent, til tross for omstendighetene mine, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer