Fra pest til fest for Odd

Rundspilte i perioder Start.

Odd Grenland-spillerne hadde ladet opp på toalettet etter en real magesjau. Likevel rundspilte de i perioder Start og vant toppkampen 3-2 lørdag.

Dermed har Odd gått gjennom sesongen uten hjemmetap og er sikret førsteplassen i divisjonen.

En tarminfeksjon spredte seg tidligere i uka kjapt i Odd-troppen. En stund fryktet klubben at kampen var i fare.

Klart best

Så ille var det ikke. Odd var mye bedre enn Start foran et feststemt publikum. Aram Khalili ga gjestene ledelsen helt mot spillets gang. Så scoret Steffen Hagen, Morten Fevang og Peter Kovacs (toppscorer i divisjonen) for Odd før Start reduserte.

I Start er ikke situasjonen like hyggelig. Trener Arne Sandstø er tilsynelatende irritert på det meste i klubben. Lokalavisen Fædrelandsvennen skrev lørdag at den ikke tror Sandstø kan fortsette i klubben etter hans mange utspill i mediene.

Bergenseren Sandstø er kanskje aller mest sugen på Brann-jobben som står ledig.

Både Sogndal og Hønefoss - som begge vant lørdag - er med for fullt i kampen om kvalifiseringsspill før den siste serierunden. Det skiller et poeng i favør av Sogndal som møter bunnlaget Hødd.

Alta på gang


I bunnen av tabellen hoppet Alta over streken etter 7-2 over nedrykksklare Hødd.

Sandnes-Ulf er i katastrofal form. Nå ble det 2-4 hjemme mot Haugesund. 2. divisjon kan bli neste for Sandnes som nå er et poeng bak Alta.

TILBAKE: Morten Fevang og Odd-gutta har allerede feiret opprykket. I dag slo de også Start i den siste hjemmekampen. Foto: BIRTE ULVESETH/SCANPIX
TILBAKE: Morten Fevang og Odd-gutta har allerede feiret opprykket. I dag slo de også Start i den siste hjemmekampen. Foto: BIRTE ULVESETH/SCANPIX Vis mer

Tom Nordlie fikk et sjeldent tap som Kongsvinger-trener da eliteserieklare Sandefjord vant 3-0 borte.

Sandefjords trener Patrick Walker er nå også det heteste tipset som ny Aalborg-trener etter Bruce Rioch. Walker har gjort en superjobb i Vestfold-klubben etter at han overtok i sommer.

(NTB)

Fra pest til fest for Odd