Fra pipekonsert til heltestatus

Publikum pep da Paulo Dos Santos entret banen. Han svarte med å vinne kampen på sitt første spark. Nå får Aalesund-helten tilbud om ny kontrakt.

ÅLESUND (Dagbladet): Dos Santos har slitt med skader det siste halvåret. Da han kom inn mot Fredrikstad etter 65 minutter, var det til massiv pipekonsert fra hjemmefansen.

Ikke fordi de misliker dos Santos - men fordi han kom inn på bekostning av banens bestemann, Karl Oskar Fjørtoft.

Etterpå var byttet glemt, og heltestatusen sikret. For dos Santos prikket vakkert inn kampens eneste mål mindre enn to minutter etter innhoppet - på sitt første spark på ballen.

-  Jeg spurte om å få ta frisparket. Jeg tenkte å skru ballen over muren, men ombestemte meg da keeperen deres gikk et par skritt inn i målet. Et brukbart treff, gliser 31-åringen.

Uten kontrakt

Ballen skrudde seg presist inn i maskene i Steinar Sørlies hjørne. Dos Santos, som har tre landskamper for Kapp Verde, har slitt med å etablere seg blant de oransje i år. Han kom til klubben i 2000, og står til høsten uten kontrakt.

-  Jeg har ikke hørt noe fra klubben. Men jeg har ikke noe behov for å flytte på meg. Vi trives i byen, sier dos Santos.

Han innrømmer at situasjonen ikke er ideell:

 ETT SPARK - ETT MÅL: Paulo Dos Santos scoret på første spark på ballen. Det holdt til tre poeng for Aalesund. Foto: Richard Breivik/Digitalsport
ETT SPARK - ETT MÅL: Paulo Dos Santos scoret på første spark på ballen. Det holdt til tre poeng for Aalesund. Foto: Richard Breivik/Digitalsport Vis mer

-  Min oppgave er å spille så bra jeg kan. Men selvfølgelig, jeg tenker på at jeg snart er uten kontrakt. Det gjør ikke situasjonen så stabil som jeg skulle ønske.

AaFK vil forlenge

Ifølge Aalesund-trener Ivar Morten Normark er gårsdagens helt én av 11 spillere som om et drøyt halvår vil gå inn under Bosman-kategorien. Men dos Santos kommer snart til å få høre at klubben vil ha ham med videre.

-  På sitt beste er Paulo en strålende fotballspiller. Og vi kommer til å innlede forhandlinger med ham, sier Normark.

-  Han har fin balanse, god kontroll, er glad i å spille fotball - og innimellom viser han store avslutterferdigheter.