Fra pølsefest til kjendisgalla

Onde tunger hevder at suksessen og kjendisstatusen har gått John Carew til hodet. - Bare tøys. De som kjenner John vet at han ikke er en playboy, sier hans agent Per A. Flod. Uansett er det et stort sprang fra pølsefestene på klubbhuset i Lørenskog til dagens kjendisgalla i Oslo.

Carew ble døpt Lille John da han debuterte med scoring for Vålerenga i cupen mot Sogndal i 1997. Da han dro til Rosenborg, ble han omdøpt til Store-John. Nå finnes det knapt ord for å beskrive stjernestatusen Carew har. I norsk sammenheng finnes det ikke maken til John. Men selv om suksessen er formidabel, og bilene har blitt raskere og dyrere år for år, så hevder alle de som står gullgutten nær at han innerst inne er den samme.

Samme gutten

- Det som står å lese i avisene går inn det ene øret og ut det andre, sier mamma Jorunn Carew til Dagbladet.

- Jeg kjenner ikke gutten min som noe annerledes nå enn før. Det som skrives, kan vi ikke styre uansett.

Jorunn Carew virker tydelig lei av å få spørsmålet om John har forandret seg de siste årene. Sammen med Per A. Flod har hun prøvd å holde en restriktiv linje på hva Carew stiller opp på. For bevisst å skape et riktig bilde av hvem han egentlig er. Men liv og lære henger ikke alltid sammen.

- John kan jo ikke bare gjemme seg bort heller, sier mor lakonisk.

Og det gjør han ikke heller. Blant de norske utenlandsproffene er det ingen som er mer tilgjengelig en Carew for norske journalister. De som følger John i Valencia og på landslaget, vet at han stiller opp på det meste. Og stort sett har han den samme gutteaktige fleipete stilen som har preget ham siden debutsesongen i Vålerenga.

Like før Carew dro til Spania i fjor sommer, ville ikke John Carew at Dagbladet skulle ta bilde av den nye BMW-en hans.

- Mamma og agenten min føler det blir feil i forhold til hvordan jeg framstilles, sa Carew til Dagbladet den gangen.

Men før Champions League-finalen i vår, stilte Carew opp på panseret til sin splitter nye Porsche.

- Har det skjedd noe med den forsiktige strategien?

- Nei, det har det ikke. Men presset på John er så enormt, at det blir vanskelig å holde media unna slike vinklinger. Det er jo dere som journalister som er ute etter å gi ham et image som playboy, sier Per A. Flod.

- Fancy i klesveien

Vidar Davidsen var treneren som hentet John Carew fra Lørenskog til Vålerenga våren 1997.

- Han er selvfølgelig blitt litt preget av å være verdensstjerne. Det skulle bare mangle. Jeg har ingen problemer med å svelge hans nye image. Carew kom til Vålerenga som en liten nøttegutt fra Lørenskog. At han har fått litt mer stil, synes jeg er helt OK, sier Davidsen.

Han er litt mer fancy i klesveien nå og har dyre briller, men det har han jo råd til.

RBK-trener Nils Arne Eggen har ikke tenkt å ofre kalorier verken på Carews image eller den omtalte kjendisfesten.

- John Carew er ikke mitt ansvar lenger. Derfor ønsker jeg heller ikke å uttale meg om hvorvidt han har forandret seg. Og når det gjelder kjendisfesten: Jeg er ikke invitert, og har heller ikke tenkt meg dit, sier Eggen til Dagbladet.

NÅ: John i 2001.
DA: John i 1997.