Fra prolaps til «Virus»

I går kveld lå ryggopererte Bjørn Dæhlie rett ut på hotellsenga med kroppen full av smertestillende. Bare den Dagblad-slaktede actionthrilleren «Virus» med Jamie Lee Curtis i hovedrollen holdt ham våken.

Titt og ofte har Bjørn Dæhlie snakket foraktelig om den oppvoksende slekts stillesittende hang til videofilmer og datamaskiner. I går kveld lå han - sannsynligvis for første gang - lenket til senga med videofilmer som tidsfordriv. På et av Trondheims beste hoteller hadde han selskap av gamletrener og manager Inge Bråten.

- Vi ser filmen «Virus», sier Bråten.

- Det var da voldsomt.

- Ja, men det er ikke Bjørn plaget av.

Skrøpelig

Filmen «Virus» plaget i alle fall Dagbladets filmanmelder Liv Jørgensen da hun så den i juni: «Det er all grunn til å spare seg for dette tekno-rabalderet av en actionthriller. Dra heller på Lopphavet.»

Skrev hun, og ga filmen terningkast 1.

Men Bjørn tok nok ikke kvalitetshensyn der han lå. Etter en natt med nye opplevelser ble han i går formiddag hjulpet ut av klinikken og inn i bilen som fraktet ham til hotellet. Han har ikke sett skrøpeligere ut siden han ble hjulpet inn på legevakta etter femmila i Nagano.

Til sin rådgiver Rolf Nereng sa Bjørn dette etter sin første operasjon noensinne:

Søvnløs

- Jeg har sovet dårlig i natt. Er sliten, og har mye smerter i såret. Slik jeg føler meg i dag, tar det veldig lang tid før jeg er tilbake.

Humøret steg seinere på dagen. Da pratet Bjørn med kirurg Otto Schnell Husby, som opererte skikongens prolaps torsdag ettermiddag. Beskjeden var oppløftende.

- Han fikk beskjed om at operasjonen var vellykket, sier Bråten.

Et par ganger i går kveld var Bjørn ute av senga for å strekke på alt - unntatt ryggen. I dag reiser han hjem til samboer Vilde og sønnene Sivert (5) og Sander (2).