MÅTTE OVERTALE FAMILIEN: Familien til Carlos Queiroz skal ikke ha vært veldig begeistret for å flytte til Iran, men nå har den tidligere Real Madrid-, United- og Portugal-treneren takket ja til en treårskontrakt. Foto:  EPA/ESTELA SILVA
MÅTTE OVERTALE FAMILIEN: Familien til Carlos Queiroz skal ikke ha vært veldig begeistret for å flytte til Iran, men nå har den tidligere Real Madrid-, United- og Portugal-treneren takket ja til en treårskontrakt. Foto: EPA/ESTELA SILVAVis mer

Fra Real Madrid, United og Portugal til Iran

Carlos Queiroz har fått ny jobb.

Portugiseren Carlos Queiroz overtar som ny landslagssjef i fotball for Iran.

Målet er å kvalifisere Iran for deltakelse i fotball-VM om tre år. Queiroz får en treårskontrakt.

Den tidligere landslagssjefen for Portugal og Sør-Afrika var aktuell for jobben allerede i februar, men takket nei. Familien var ikke klar for å bo i Iran, men nå blir det likevel Iran-jobb på den tidligere Real Madrid-treneren.

Queiroz var utestengt i fjor høst og måtte se Portugals landskamp mot Norge fra tribuneplass. Kort tid etter måtte han gå av som portugisisk landslagssjef.

Carlos Queiroz ble utestengt av Portugals fotballforbund etter å ha nektet dopingkontrollører å teste de portugisiske spillerne i forkant av VM i Sør-Afrika sist sommer.

Iran har slitt fotballmessig noen år. Med Queiroz håper nasjonen igjen å bli best i Asia, en rolle som Japan og Sør-Korea har hatt noen år.

(NTB)