SUKSESSDUO: Gareth Southgate ga Harry Maguire hans England-debut for under ett år siden. Maguire har svart med strålende prestasjoner og i dag hans første landslagsmål. Foto: REUTERS/Lee Smith/NTB scanpix
SUKSESSDUO: Gareth Southgate ga Harry Maguire hans England-debut for under ett år siden. Maguire har svart med strålende prestasjoner og i dag hans første landslagsmål. Foto: REUTERS/Lee Smith/NTB scanpixVis mer

Fra reisende supporter til kvartfinalehelt

Forrige mesterskap var Harry Maguire på tribunen for å heie fram England. I dag avgjorde han VM-kvartfinale for landet sitt.

Harry Maguire var den største England-helten da laget enkelt tok seg forbi Sverige og til semifinale i fotball-VM.

Etter å ha spilt over 100 kamper for Sheffield United som tenåring var Maguire spådd en god karriere, men ingen hadde spådd den meteoriske reisen stopperen har opplevd de siste par sesongene.

Da forrige VM ble spilt i Brasil for fire år siden hadde akkurat midtstopperen signert for Hull, hvor han skulle spille fotball kombinert med studiene.

En strålende sesong da Hull var tilbake i Premier League i 2016/17-sesongen gjorde den svære midtstopperen aktuell for en overgang til større klubber og samme sommer ble han klar for Leicester City, ett år etter at klubben tok sin overraskende ligatittel.

Senere samme sommer gikk en barndomsdrøm i oppfyllelse for Maguire. Englands landslagssjef Gareth Southgate ga ham muligheten på A-landslaget og den har Maguire grepet med begge hender.

Det var ikke i tankene til Maguire kun året før.

Stor England-supporter

For da England spilte EM for to år siden var Maguire også på plass i Frankrike, men ikke for å spille for Roy Hodgson mannskap.

Sammen med kompisgjengen var Maguire på plass i Frankrike for å heie fram det engelske landslaget.

Den turneringen endte med at England gikk hodestups ut av turneringen i åttedelsfinalen mot Island. Denne gangen var engelsk seier mot en annen nordisk motstander aldri truet.

Denne gangen har kompisgjengen, som inkluderer lillebror og Chesterfield-spiller Laurence, reist til Russland for å følge et nytt mesterskap med Maguire som en fast del av Englands ellever.

- Uerstattelig for laget

Maguire steg til værs og headet kontant inn Englands første scoring. Det var Maguires aller første scoring for England. Det var likevel ingen overraskelse at England og Maguire skulle score etter dødball.

Åtte av Englands elleve mål i mesterskapet har kommet på dødball og Maguire har vært en viktig brikke i Englands mange farlige dødballer så langt i mesterskapet.

- Harry Maguire var helt enorm i begge bokser. Han er en gigant, men samtidig er han grasiøs med ballen i beina. Han er helt uerstattelig for laget for øyeblikket. Han viste nok en gang sin betydning i dag, sier BBCs ekspert og tidligere England-stopper Rio Ferdinand.

Sammen med målvakt Jordan Pickford sørget stopperkjempen for at England holdt nullen bakover. Maguire dominerte som vanlig i lufta og var like overlegen i begge boksene.

Nå venter enten Kroatia eller Russland i semifinalen for Maguire og resten av engelskmennene.

IMPONERER IKKE: England slo Sverige 2-0 og er klare for sin første VM-semifinale siden 1990. Angrepsspillet er derimot ikke noe å skryte av, ifølge Dagbladets kommentator Esten O. Sæther. Programleder er Øyvind Godø. Vis mer