Fra rødt kort til matchhelt

SKIEN (Dagbladet): Odd Grenland - Bodø/Glimt 0-5. De to siste kampene før gårsdagens sjokkseier sonet Glimt-spissen Trond Fredrik Ludvigsen for rødt kort. - Jeg har ikke spilt fotball på en måned. Dette var et utrolig comeback, sier den 19 år gamle tremålsscoreren til Dagbladet.

Før jubelkampen på Odd Stadion hadde han scoret tippeligamål mot Lyn, Strømsgodset og Molde. I går satte han inn like mange i løpet av 44 effektive og elleville minutter.

- Etter det røde kortet mot Viking, skyldte jeg klubben noen mål. At det skulle bli femmålsseier og tre goaler på meg, hadde jeg ikke drømt om. Men det var på tide at det løsnet. Nå har vi også fått revansj for semifinaletapet mot Odd i fjor, sier Trond Fr. Ludvigsen.

Selv om Odd'rane hadde det meste av spillet, rant målene inn bak keeper Erik Holtan.

- Jeg har aldri blitt ydmyket så mye som i går. Selv om det var pinlig, er det bare å ta av seg hatten for Bodø/Glimt. Det er et helt fantastisk kontringslag. I går tror jeg de hadde slått hvem som helst, sier Erik Holtan.

- Vinner resten

Selv om Bodø/Glimt ikke har tapt siden mai (mot Stabæk), er målet fortsatt å beholde plassen i tippeligaen.

- Vi tar en kamp av gangen, men vinner gjerne resten, sier tremålsscorer og Glimt-helt Trond Fr. Ludvigsen.

Viking neste

Onsdag er Viking fjerde rundemotstander i Bodø.

- Det er ingen grunn til å stoppe nå. Vi er i siget, og satser på å slå ut Viking i samme slengen. Men vi trenger ikke å legge oss på egen 16-meter hver gang, selv om den nye vrien ga oss store overgangsmuligheter i går, sier midtstopper og ettmålsscorer Fredrik Kjølner.

- Fra starten av fikk vi kampen slik vi ville. Også Viking står bra til oss. I likhet med Odd er det et spillende lag som ikke er overfokusert på dødballer og fysikk, sier Glimt-trener Øystein Gåre.

- Etter hvert trodde jeg nesten ikke det jeg så, sier Odd-trener Arne Sandstø.

<B>KONGEN AV FALKUM:</B> Trond Fr. Ludvigsen runder Odd-keeper Erik Holtan og scorer et av sine tre mål.