Fra rullestol til sletta

For fire år siden var Marius Andersson (16) hundre prosent pleietrengende. På mirakuløst vis har han kjempet seg tilbake i hverdagen. I går fikk han en etterlengtet debut på Ekebergsletta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): -  Endelig får også jeg være med og spille i Norway Cup. Det har jeg drømt om lenge, sier Korsvoll-spilleren Marius Andersson til Dagbladet.

Vi møter den smilende og tilsynelatende helt vanlige 16-åringen på sidelinja ved bane fire på sletta. Marius startet kampen for laget hans, Korsvolls G16, men nå har han akkurat fått en pause. Han er svett, men glad. For det at Korsvoll-gutten faktisk spiller igjen, var noe han nesten hadde gitt opp.

Klarte ingenting

-  Jeg ble syk akkurat da jeg ble gammel nok til å være med i Norway Cup. Og med tanke på hvor dårlig jeg har vært, så er det jo ganske utrolig at jeg er med igjen nå. Men det har vært mange tunge stunder, sier Marius.

Sykdommen ME, et kronisk utmattelsessyndrom, rammet Oslo-gutten da han var 11 år. Men den gang forsto ingen hva som feilte ham, og til slutt var han så syk at han måtte bli innlagt på sykehuset, ett hundre prosent pleietrengende. Han klarte ikke å se på tv. Å lese ble for slitsomt, musikk det samme. Han var for utmattet til å få besøk av lagkameratene.

-  Det var nok rart for dem å ikke engang kunne få komme og si hei. Men jeg klarte bare ikke, sier Marius.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer