Fra seier direkte til Glasgow

Henning Berg spilte sin 98. landskamp, var med på å sikre Norge omspill-kamp i EM-kvalifiseringen og dro så strake veien til Glasgow og barnefødsel.

Etter å ha delt annenplassen med Erik Thorstvedt siden oppgjøret i Bosnia i september, overtok Berg plassen alene da lilleputtnasjonen Luxembourg så vidt ble beseiret på Ullevaal lørdag.

Berg var tydelig misfornøyd med lagkameratene i annen omgang. Han jaget på spillerne, som ikke var i nærheten av å ta ut det maksimale. Ti minutter før slutt var en sint Berg også ute på sidelinjen for å ta en alvorsprat med landslagssjef Nils Johan Semb.

Seieren var viktigst, men det var svært unødvendig å invitere gjestene med på moroa. Norge hadde kontroll, men da publikum frøs var det lite spillerne gjorde for å varme dem.

Landslagskaptein Berg sikret seg samtidig muligheten til å bli den andre norske landslagsspiller gjennom tidene som runder 100 landskamper. Thorbjørn Svenssen har fortsatt rekorden med 104, og med to omspill-kamper i november er Berg snart «i hundre».

Skulle Norge vinne omspill-kampene og sikre seg EM-billett, tar Berg trolig rekorden på forsommeren.

Men først venter viktigere ting for 34-åringen. I løpet av få dager blir han far for fjerde gang. Kjæresten Line er høygravid, men Berg rakk likevel å komme til Oslo for å spille den viktige kampen mot Luxembourg.

Han hadde med seg bagasjen til Ullevaal, og dro rett til Gardermoen etter kampslutt.

(NTB)