REDDER PLASSEN: Fluminense-spillerne jublet for seriegull i 2012, men rykket ned i år. Nå har klubben reddet plassen fordi en annen klubb ble trukket fire poeng. Det får fansen til å rase. Foto:  AFP PHOTO/VANDERLEI ALMEIDA/NTB Scanpix
REDDER PLASSEN: Fluminense-spillerne jublet for seriegull i 2012, men rykket ned i år. Nå har klubben reddet plassen fordi en annen klubb ble trukket fire poeng. Det får fansen til å rase. Foto: AFP PHOTO/VANDERLEI ALMEIDA/NTB ScanpixVis mer

Fra seriegull til nedrykk på én sesong, nå reddes storklubben av knallhard dom

- Hvis det var omvendt, vet jeg ikke om vi ville fått det samme resultatet.

(Dagbladet): Rio de Janeiro-klubben Fluminense klarte kunststykket å rykke ned fra den øverste divisjonen i Brasil etter å ha vunnet ligaen sesongen før. Klubben ble nummer 17 i Serie A, til tross for bedre målforskjell enn Ciricuma som hadde like mange poeng, fordi antall seire teller mer enn målforskjellen i Brasil.

Nå er det endelig klart at klubben likevel ikke må ta den tunge veien ned en divisjon. Den lille klubben Portuguesa ble nemlig fratatt fire poeng, som gjorde at klubben som opprinnelig ble nummer 12 nå rykker ned i stedet.

Det er den brasilianske midtbanespilleren Héverton som er årsaken til at klubben nå rykker ned. Han ble utvist i nest siste seriekamp, men ble likevel brukt i siste serierunde til tross for at han var suspendert. Han spilte bare de 12 siste minuttene i den uviktige kampen mot Gremio som endte 0-0.

Anken avvist Portuguesa anket avgjørelsen, men den ble i dag endelig avvist.

- Reglene er skrevet for å følges. Vår avgjørelse handler ikke om Portuguesa eller Fluminense, men om fotballen, sier Flavio Zveiter, som er leder for den høyeste ankeinstansen i brasiliansk idrett.

Det ble enstemmig besluttet å opprettholde poengstraffen, noe som fikk fansen til å uttrykke sine følelser utenfor domstolen i Rio de Janerio. Flere hundre supportere hadde samlet seg, og flere brast ut i gråt da den endelige beskjeden kom.

Gir ikke opp Klubben har likevel mulighet til å anke avgjørelsen til høyere instanser, og det har klubben tenkt å gjøre.

- Vi respekterer avgjørelsen, men det slutter ikke her. Vi skal følge våre rettigheter, sier klubbpresident Manuel da Lupa ifølge Globo.

Han mener klubben blir straffet fordi den ikke er like stor som Fluminense.

- Fotball blir vunnet på banen. Det er ikke rettferdig. Ligaen har mistet Fluminense, og dette er en måte å sette klubben tilbake i Serie A. Hvis det var omvendt, vet jeg ikke om vi ville fått det samme resultatet, sier da Lupa.