Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fra sjokk til håp for Start

Reddet ett poeng mot Mjøndalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Start - Mjøndalen 1-1 (0-1)

KRISTIANSAND: Noen fotballkamper er viktigere enn andre. Og i kveld ble det spilt en sånn kamp på Sør Arena i Kristiansand.

Både Start og Mjøndalen kjemper desperat for å unngå nedrykk fra Tippeligaen. Men etter 90 minutter var lagene like langt, 1-1. Morten Sundli ga gjestene ledelsen etter 20 minutter. Et kvarter ut i andre omgang utliknet Starts innbytter Daniel Aase.

Dermed beholder Start kvalikplassen med 22 poeng, mens Mjøndalen ligger ett poeng bak på nedrykksplass sammen med Sandefjord. Det som ikke er så bra for Start er at de har to vanskelige kamper igjen. Først Stabæk borte, så Molde hjemme.

For Mjøndalen venter Aalesund (hjemme) og Viking (borte).

- Det var utrolig viktig ikke å tape her, sa Start-trener Bård Borgersen etter kampen.

- Det er fantastisk gøy. Vi er ikke fornøyd med ett poeng i dag, men det er mye bedre enn null, sier kveldens gule engel i Kristiansand, Daniel Aase til TV 2.

Elendig statistikk På forhånd var Start favoritt i kveld. Først og fremst på grunn av hjemmefordelen, men også på grunn av statistikken:

• Mjøndalen hadde bare vunnet én av de siste 19 kampene.

• I samme periode hadde Start vunnet tre kamper.

- Vi skal kjøre på alt vi kan, sa Start-trener Borgersen over høyttaleranlegget før kampen.

Det virket bare ikke sånn.

Mjøndalen hadde en ballbesittelse på rundt 60 prosent i begynnelsen av kampen, Start 40. Selv om viljen var til stede, var det ikke alltid evnen var det.

I sjokk Men etter 20 minutter kom den første scoringen. Mjøndalen fikk et innkast dypt inne på Starts banehalvdel. Mads Stokkelien klarerte elendig. Ballen havnet på hodet til midtstopper Morten Sundli og i mål.

I underkant av 9000 tilskuere på Sør Arena var i sjokk. Start våknet ikke før det var gått en halvtime. Da fikk Espen Hoff og Stokkelien en dobbeltsjanse, men ballen ville ikke inn.

- Vi var litt bedre det siste kvarteret, oppsummerte Start-spiller og TV 2-ekspert Jesper Mathisen i pausen.

- Det var mye høye skuldre og nervøsitet utpå der. Mange har ikke oversikten de burde hatt.

Langt mer fornøyd var de 200-300 tilreisende fra Mjøndalen. Tabellen viste at gjestene hadde gått forbi Start og inntatt kvalikplassen.

Suksessrikt bytte Start tok av Espen Hoff i pausen og erstattet ham med Daniel Aase. Laget hadde intet valg: Her måtte det angripes.

Flyten og rytmen i angrepsspillet var imidlertid fraværende i innledningen av andre omgang. Som Mathisen sa: Spillerne hadde høye skuldre.

Men da timen var gått skjedde det endelig noe hjemmepublikum satte pris på. Innbytter Aase skulle vise seg å ha noe på banen å gjøre. På en corner fikk han ballen inne i Mjøndalens målgård. Med undersiden av foten svingte han den på magisk vis i mål.

Sør Arena eksploderte. Lagene var like langt. Og én ting var i alle fall sikkert: Ingen ville være hundre prosent fornøyd med ett poeng.

- Fryktelig spennende Mjøndalen var nærmest en scoring i minuttene etter utlikningen, men en meget god Håkon Opdal i Start-målet vartet opp med flere kvalifiserte redninger.

Dermed ble det 1-1.

- Det var veldig viktig at vi ikke tapte kampen. Mjøndalen kom til store sjanser, vi skal være ærlige på det, sier Starts redningsmann på slutten av kampen, Håkon Opdal.

- Det var fryktelig spennende. Jeg tror det var spennende både for de på tribunen, benken og de på banen. Vi må konsentrere oss om oss selv nå, vi må ikke bare satse på at Mjøndalen tar null poeng de siste to kampene, sier Aase til TV 2.

- Vi er litt bedre stilt nå enn da vi kom hit, understreker Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

JAAA:  Daniel Aase (til høyre) og Start jubler etter å ha utliknet til 1-1. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
JAAA: Daniel Aase (til høyre) og Start jubler etter å ha utliknet til 1-1. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!