Fra sjokk til lettelse

AMSTERDAM (Dagbladet): Norge- Spania 27-21. - Jeg fikk sjokk og ble redd der jeg lå på golvet. Men jeg tror det går bra, sier Kjersti Grini. Norge er i semifinalen i EM, men både Kjersti og resten av laget hadde det ganske vondt underveis i går.


TRØSTES: Odd Arne Daljord og Marit Breivik fryktet at Kjersti Grinis skade var alvorlig - seinere viste det seg at Kjersti er klar for videre innsats i EM.

Likevel fastslo en lettet Marit Breivik, da hun fikk tilbake hvilepulsen ett kvarter etter kampslutt:

- Vi har aldri før gått så smertefritt gjennom et mesterskap som i år. Vi er i semifinalen selv om vi i dag var mye mindre tilstede enn vi burde, mener landslagssjefen.

Lagkapteinen Kjersti Grini kom seg forholdsvis fort etter skade-sjokket, og vurderte nøkternt den rotete opplevelsen fra kampen:

- Det var tydelig på hele laget at vi undervurderte Spania. Men det var ikke nå det gjaldt. Og vi hadde for så vidt rett i det, for Spania ramlet sammen etter pause.

- Det er først lørdag og søndag EM virkelig starter for alvor, mener Kjersti.

Dropper Danmark

Det betyr at lagkaptein Kjersti dropper dagens gruppe-finale mot Danmark hvis det er den minste usikkerhet med henhold til skaden i håndleddet.

- Akkurat nå føles det ikke så verst, faktisk, men vi får vente til morgen.

- Det er Odd Arne (Daljord, legen) som får bestemme. Men jeg står gjerne over en kamp som bare avgjør om vi blir i Hertogenbosch, eller reiser for å spille semifinalen i Amsterdam, sier Kjersti.

Tuven gledet seg

Skal vi samle plusspoeng etter et dårlig gjennomført pliktløp med mange tekniske feil, må det være disse:

  • Janne Tuven spilte fra start og overbeviste med sine sikre avslutninger og kjappe føtter i forsvar. Hun har større repertoar på høyrekanten enn Ann Cathrin Eriksen.
  • Tonje Larsen gjorde et lite steg framover, selv om hun fortsatt ikke tør å skyte.

- Jeg bare gledet meg til å starte, og har sluttet å grue meg til å hoppe inn på skudd, er den oppmuntrende oppsummeringen fra Janne Tuven.

- Jeg vet godt om problemet. Jeg kom litt for nært forsvaret i dag, men lover bedring mot Danmark, sier Tonje.