Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristian Sæverås sto solid mot Island

Fra skuddtalent til landslagskeeper. Sæverås briljerte mot Island

Syke lagkamerater gjorde at Kristian Sæverås ble målvakt som unggutt. Torsdag fikk han gjennombruddet på landslaget i 31-29-seieren mot Island.

HERJET: Kristian Sæverås. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HERJET: Kristian Sæverås. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skjedde i Golden League. 21-åringen Sæverås erstattet Torbjørn Bergerud etter snaut 20 minutters spill av 1.-omgangen.

Oppegårdsgutten dro fram tre kjappe parader, én med ansiktet og stoppet på sju redninger før pause.

Han startet så annenomgangen med å holde et islandsk skudd i fast grep. Det ble noen redninger til før han gikk inn i en tørke som ga Bergerud (friskt innhopp) sjansen igjen.

I ham og Bergerud (23) kan Norges landslag fort ha et stjernepar i godt over 15 år.

At Sæverås ble målvakt var ingen selvfølge. Som gutt var han en målscorer av klasse med en giftig venstrearm og solid kroppslengde (199 centimeter nå).

Fikk sjansen

- Vi skulle spille en turnering husker jeg, og så var det noen forfall på grunn av sykdom. Jeg ble spurt om å stå i mål, sier Sæverås til NTB om veien til keeperplassen.

Til sommeren flytter Sæverås fra svenske Malmö til Aalborg i Danmark. Der kan det fort bli spill i europacupen på ham og ytterligere herding mot de store sluggerlagene.

Norge fortsetter Golden League mot Frankrike (lørdag) og Danmark (søndag).

Torsdag satt Sander Sagosen på benken hele kampen. Han fikk en smell i ryggen forrige uke og tar ingen sjanser. Landslagssjef Christian Berge lot flere ganske ferske spillere få sjansen i perioder mot Island.

Sveits?

Fredag blir det trolig klart om Bosnia når gjennom med sin ankesak. Bosnierne er fradømt en seier mot Sveits i VM-kvalifiseringen.

Om den beslutningen blir stående, spiller Norge mot Sveits i VM-omspill. Det skjer med dobbeltkamp i juni.

Vinneren går til verdensmesterskapet i Danmark og Tyskland neste år.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!