Fra slummen til sletta

Norway Cup ønsker fargerike fellesskap. Dette laget tok det helt bokstavelig.

NYE VENNER: 16 gutter har fått venner for livet. All kommunikasjon — hele døgnet — skal skje på engelsk. Inkludering er stikkordet for laget.  Foto: Thomas Rasmus Skaug
NYE VENNER: 16 gutter har fått venner for livet. All kommunikasjon — hele døgnet — skal skje på engelsk. Inkludering er stikkordet for laget. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Åtte norske og åtte kenyanske fotballspillere utgjør det helt  unike Norway Cup-laget «Colorful Friendship Team United».

Et prosjekt som startet da Norsk Trenerforening i vinter inviterte norske tenåringer til å søke om plass på den norske halvdelen av laget.

Den kenyanske delen er bemannet av spillere tilknyttet Mathare United, som driver et sosialt fotballprosjekt i slummen i Nairobi i Kenya.
 
Den lange reisen I tre uker er laget sveiset sammen. Både for fotball og kulturutveksling.

- Jeg søkte om plass i vår, og ble svært glad da jeg fikk plass, sier Nils Oskar Söderstrøm Kristoffersen (15) fra Oslo.

- Vi har vært på besøk i Kenya og vi har opplevd livet i slummen i Nairobi. Etter et ukes opphold i Afrika reiste vil til Sørlandet sammen med de åtte kenyanske spillerne.

- Kenyanerne er tatt ut på bakgrunn av fotballferdigheter fra Mathare United, mens de åtte norske er først og fremst tatt ut fordi de har de riktige holdningene, sier Bård Sjøberg.

Seier og samhold Sammen med Tarjei Dale og George Nwangi utgjør han ledertrioen til laget.

Mandag spilte laget sin andre kamp i Norway Cup-turneringen, og med 7-0 over Spillum IL og 2-0 fra kampen på søndag har den fargerike norsk/kenyanske laget stø kurs mot A-sluttspillet som starter onsdag.

FOTBALLFARGER: Norway Cup står for fargerikt fellesskap og forståelse. Det gjør "Colorful Friendship Team United" på alvor. Her fra kampen mot Spillum. Foto: Thomas Rasmus Skaug
FOTBALLFARGER: Norway Cup står for fargerikt fellesskap og forståelse. Det gjør "Colorful Friendship Team United" på alvor. Her fra kampen mot Spillum. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

- Norway Cup står blant annet for fairplay, samhold, forståelse og toleranse. Dette ønsker vi å vise i praksis gjennom "Colorful Friendship Team United", sier Sjøberg.

Guttene fra Norge kommer fra klubber fra Tromsø i nord til Vennesla i sør.

Varige vennskap - Jeg tror vi kommer til å holde kontakten også når Norway Cup er over. Vi kan i alle fall bruke facebook, sier Nils Oskar Söderstrøm Kristoffersen.

- Det håper jeg vi kan, sier Pryson Malungo (14) som er utenfor Kenya for aller første gang i livet.

Etter at han hadde fått viste frem sitt hjemland til de norske gjestene gikk turen til Norge. Der de blant annet har bodd hjemme hos familier på Sørlandet - og badet i sjøen på Jomfruland.

- Det var veldig kaldt. Jeg tror ikke jeg skal bade mer i Norge, ler Pryson, mens noen norske jenter går forbi, stopper og tar bilde med mobilkamera.

Til Ullevaal
- Jeg synes de norske jentene er søte. Men jeg liker de kenyanske bedre, sier 14-åringen som forteller at  «Colorful Friendship Team United» har spilt 12 kamper så langt i Norge. 11 er vunnet, én endte uavgjort.

- Det har vært stort for meg å få være med på dette opplegget. Det er minner for livet. Men samtidig skal det bli litt kjekt å komme hjem til Kenya til vennene mine der. Så kan jeg fortelle om at det vi har opplevd i Norge.

KAPTEINENE: Jesper Lind Olsen får kapteinsbåndet av Prison Malongo. Foto:Thomas Rasmus Skaug
KAPTEINENE: Jesper Lind Olsen får kapteinsbåndet av Prison Malongo. Foto:Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Og en av opplevelsene er at «Colorful Friendship Team United» fikk spille oppvisningskamp mot Vålerengas 16-årslag før eliteseriekampen mellom VIF og LSK mandag kveld.

MÅL: Elleve seire og én uavgjort er status så langt for Colourful Friendship United. Foto:Thomas Rasmus Skaug
MÅL: Elleve seire og én uavgjort er status så langt for Colourful Friendship United. Foto:Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer