Fra sparken til heltestatus

For to år siden skjøt den nye Fredrikstad-helten Roger Risholt (24) Start til tippeligaen. To dager etter opprykket fikk han sparken av daværende Start-trener Jan Halvor Halvorsen.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): - Da var det nesten så jeg holdt på å dø. Jeg fikk gjennombruddet mitt i Start, og hadde det tøft lenge etter at jeg fikk beskjeden om at jeg ikke var med i klubbens framtidsplaner. En måned seinere ringte Morgan Andersen og anbefalte meg å gå til Fredrikstad, som da spilte i 2. divisjon. Det er en overgang jeg aldri har angret på, sier Roger Risholt til Dagbladet.

Høye framtidsmål

De to målene hans i går betyr at Fredrikstad troner på toppen av 1. divisjonstabellen, og har minst ett bein i neste års tippeliga.

- Vi trenger to seirer til, så er vi der. Det skal vi klare, selv om bortekampene mot Strømsgodset og Moss blir tøffe. Oslo Øst er normalt en banker, skjønt alt kan skje i denne divisjonen. Selv har vi tapt for Alta hjemme i Fredrikstad, minnes Roger Risholt.

Han har kontrakt med Fredrikstad ut 2006-sesongen, og ser allerede fram til tippeligaspill med fotballaristokraten som forsvant ut av det gode selskap i 1984.

- Målet vårt er å bli en hit i tippeligaen 2004. På sikt er målsettingen å ta igjen Rosenborg. Potensialet er der, i tillegg har vi en særdeles offensiv trener i Knut Torbjørn Eggen, som tør å sette seg høye mål, sier Roger Risholt.

5-6 forsterkninger

For å gjøre det bra i tippeligaen, mener han klubben trenger en god del forsterkninger.

- Dagens stall er ikke bra nok til å hevde seg i tippeligaen. Slik jeg ser det, trenger vi fem- seks forsterkninger. Kampen i går var veldig dårlig, med helt elendig pasningsspill. I pausen (0- 1) fikk vi klar beskjed om å heve kvaliteten. Heldigvis gikk det litt bedre etter hvert, sier Roger Risholt.

Selv har han slitt med mandlene den siste måneden, og ikke vært så god som han selv har ønsket. I andreomgangen i går kom vendepunktet.

- På grunn av de vonde mandlene har jeg hatt fire penicilinkurer den siste måneden. Da er det klart at man blir litt slapp. Etter sesongen er jeg nødt til å ta mandlene, sier Roger Risholt.

Innøvd seiersmål

Utlikningsmålet hans kom på retur, seiersmålet var et perfekt frispark fra 20 meter.

- 1- 1-målet var litt flaks, 2- 1-målet var innøvd. Seinest fredag trente jeg på frispark. I går satt det der det skulle, sier Roger Risholt.

Siden Knut Torbjørn Eggen kom til Fredrikstad, har laget bare tapt to seriekamper på hjemmebane.

- Roger er helt utrolig når han får det til, sier en glad og stolt Knut Torbjørn Eggen.

GLAD DOBBELTSCORER: Bare tre minutter gjensto da Roger Risholt fikset seiersmålet for FFK og 6000 tilskuere eksploderte i ellevill jubel. - Målet vårt er å bli en hit i tippeligaen 2004, sier Risholt.