Talentserien: Historien om Jesper Mathisen

Fra supertalent til mareritt: - Jeg forlot stadion etter 20 minutter. Jeg ble bare lei meg

Jesper Mathisen var en av få underårige spillerne som herjet for Norge i U19-EM i 2005. Monaco og flere storklubber ville ha ham. Alt lå til rette for en stor karriere, før livet ble snudd på hodet.

STORTALENT: Tor Ole Skullerud trodde Jesper Mathisen skulle få en helt annen spillerkarriere da han trente sørlendingen under U19-EM i 2005. I dag er han kjent som fotballekspert i TV 2 etter flere år der, selv om fotsatt bare er 31 år. Foto: NTB Scanpix
STORTALENT: Tor Ole Skullerud trodde Jesper Mathisen skulle få en helt annen spillerkarriere da han trente sørlendingen under U19-EM i 2005. I dag er han kjent som fotballekspert i TV 2 etter flere år der, selv om fotsatt bare er 31 år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det var en periode hvor jeg ikke orket å se på Start-kamper. Det hendte at jeg forlot stadion etter 20 minutter av kampen. Noen ganger ble jeg bare til pausen. Det var tungt å se kompisene spille, mens jeg var skadet, sier Jesper Mathisen til Dagbladet.

- Jeg orket var ikke å se på. Jeg ble bare lei meg av å være der. Jeg skjønner godt de som sliter etter at spillerkarrieren er over.

- Pappa lærte meg alt, men skadeforebyggende trening var ikke noe vi fokuserte på i ungdomsårene. Hadde jeg visst det jeg vet i dag, ville jeg hatt en helt annen karriere.

Jesper Mathisen har mye på hjertet. Den reflekterte 31-åringen spilte sin siste kamp på toppnivå 25. mai 2014 hjemme mot Odd.

Sørlendingen ble en god eliteseriespiller og er i dag en av Norges mest profilerte og anerkjente fotballeksperter.

Men karrieren ble likevel aldri som planlagt.

Jesper Mathisen var supertalentet som en rekke utenlandske storklubber jaktet, men som gradvis ble ødelagt fra og med 18-årsalderen.

Da startet marerittet etter en eventyrlig ungdomskarriere. Mathisens statistikk på landslagene sier sitt:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer