Fra sutring til to kjappe scoringer

Fernando Torres senket Everton.

(Dagbladet.no) Everton - Liverpool 0-2.

Fernando Torres scoret vinnermålet til Liverpool i serieåpningen mot Sunderland, men siden har han vært målløs. Heller ikke Robbie Keane har scoret, og før dagens kamp sto rødtrøyene bare bokført med fem mål på fem kamper.

Og to av dem har vært selvmål.

I dag svarte imidlertid Torres kritikerne. Først virket han bare sutrete - men så viste han hvor giftig han er, da han scoret to kjappe og avgjorde kampen.- Det har ikke preget meg at jeg ikke har scoret, men å gå så mange kamper uten mål er lenge for en Liverpool-spiss. Samtidig vet jeg at det bare handler om å jobbe hardt, så kommer målene, sier Torres til Sky Sports.

Tam start

Den første omgangen på Goodison Park levde ikke opp til forventningene. Det pleier alltid å smelle litt når disse lagene møtes - noe sju røde kort på de sju foregående møtene vitner om.

Men de første 45 minuttene var ikke veldig spennende.

Everton var nærmest scoring, da de utnyttet Liverpool-feil i egen 16-meter. Et hjørnespark datt ned i beina til Tim Cahill, men han klarte ikke få kontroll over ballen og bommet totalt.

JUBLET HOS DE BLÅ: Fernando Torres scoret to da Liverpool nok en gang vant på Goodison Park. Foto: AFP
JUBLET HOS DE BLÅ: Fernando Torres scoret to da Liverpool nok en gang vant på Goodison Park. Foto: AFP Vis mer

Etter en snau halvtime fikk Marouane Fellaini en kjempesjanse, da José Reina glapp et innlegg mellom henda sine. Dommer Mike Riley blåste imidlertid for angrep på keeper. Fellaini skjøt uansett rett på Jamie Carragher, som snudde baken til og reddet på streken.

Fernando Torres fikk en halvsjanse blokkert, men bortsett fra dette var ikke rødtrøyene særlig giftige.

Gult for munnbruk

Den spanske stjernespissen virket lenge litt umotivert og ute av slag. Han var i perioder mer opptatt av å klage på dommeren, og fem minutter ut i 2. omgang fikk han også gult kort for munnbruk.

Kanskje dette tente ham ekstra, for kort tid etter startet Torres-fyrverkeriet.

Etter en snau time slo Robbie Keane inn fra dødlinja, og Torres fikk stå helt alene på bakre stolpe. Han bredsidet ballen kontrollert forbi Tim Howard og sendte Liverpool i ledelsen.

Da smilte til slutt spanjolen.

Og tre minutter etter gliste han enda bredere. Dirk Kuyt forsøkte å krige seg inn i boksen, men ble taklet. Torres plukket opp ballen og plasserte den oppunder tverrliggeren til 0-2.

Fra sutring til to kjappe scoringer

- Jeg scoret nesten i hver eneste kamp forrige sesong, og vil gjerne forbedre den statistikken denne sesongen, sier Torres.

Everton virket rystet og Howard hadde det hett rundt ørene like etter også. Først fant Kuyt veien til nettmaskene, men ballen hadde vært utenfor dødlinja i forkant og scoringen ble annullert. Sekunder etter scoret Torres igjen, men også denne gangen ble målet annullert, som følge av en duell i situasjonen før.

Cahill utvist

Everton klarte aldri å slå tilbake etter dette, og fikk det ikke lettere de siste ti minuttene, da Tim Cahill sørget for å gjøre utvisningsstatistikken i disse oppgjørene enda styggere.

Han kom altfor seint inn i en takling av Xabi Alonso, og Riley dro opp det røde kortet. Trolig ble det som bare kunne vært gult til rødt, da Cahill snudde ryggen til dommeren og nektet å ta det imot. Dette var den 17. utvisningen i de 33 Premier League-kampene som er spilt mellom byrivalene.

- Det røde kortet hadde ingenting å si for kamputfallet, for vi var allerede bedre enn dem. Det var en stygg takling, men jeg så den ikke godt nok til å si noe om det var riktig med rødt kort, sier Benitez til Sky Sports.

Dermed tapte Everton for tredje gang på rad på hjemmebane i serien denne sesongen. Selv om de har vært gode på fremmed gress, er blåtrøyene nødt til å begynne å ta poeng på Goodison om de skal klare å hevde seg denne sesongen.

Liverpool har på sin side levert den beste seriestarten under Rafa Benitez\' ledelse.

- Hvis vi klarer å holde oss i toppen av tabellen i januar og februar - da kan vi vinne serien, sier Torres.

Liverpool har ikke scoret så mange mål denne sesongen, men de har vært pottetette bakover. Torres-dobbelen sørget for en rød fest i Liverpool i kveld - og han sørget også for at klubben nå bare er ett mål unna 1000 scoringer i Premier League.

KEANE-ASSIST: Robbie Keane har ennå ikke scoret i Liverpool, men han var strålende fornøyd etter å ha assistert Fernando Torres.
FIKK KJEFT AV SJEFEN: Fernando Torres var lenge mest opptatt av å kjefte, og fikk selv kjeft av Rafael Benitez.
DOBBEL TORRES: Det løsnet for spanjolen etter pause.